Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Ingrid Gine Eidsvik er ny rektor ved Upa skole

Ingrid Gine Eidsvik (49) har takka ja til stillinga som rektor ved UPA skole. - Eg er glad for å ha fått jobben som rektor ved Upa skole, og ser fram til å samarbeide vidare med dyktige kollegaer som har eit sterkt engasjement for elevane våre. Dette både i høve det tilbodet dei får ved skolen vår, og korleis dei skal klare å gjere seg nytte av tilbod og tiltak ved heimeskolane sine.

Ta bussen til KBK-kampane

For å møte den forventa pågangen av reisande i Kristiansund som skal på heimekampane til Kristiansund Ballklubb (KBK), vil FRAM køyre med fleire bussar på nokre av dei ordinære avgangane før og etter kampane.

Fylkesprisen Årets Bedrift går til Tingvollost AS

Fylkesprisen Årets Bedrift går til Tingvollost AS. Verdifulle arbeidsplassar, profilering av Tingvoll og regionen og eit solid økonomisk resultat har imponert juryen.

Slik blir pengane fordelt til kommunale næringsfond i 2017

I år blir kommunar i distrikta og kommunar med særskilte omstillingsbehov prioritert.

Nye ferjer og stor reduksjon av utslepp i ny ferjekontrakt

Møre og Romsdal fylkeskommune har tildelt kontrakten for ferjesambanda Sykkylven-Magerholm og Hareid-Sulesund til Fjord1 AS. Kontrakten inneber ein omfattande reduksjon av CO2-utslepp, bruk av fossilt drivstoff og samla sett lågare energibruk.

Søkartala er klare: Færre søker yrkesfag

Då søknadsfristen gjekk ut 1. mars, hadde 3634 ungdomar søkt om skoleplass på Vg1, for skoleåret 2016/2017.  – Dette er 113 færre enn i fjor. Årsaka er nok eit mindre årskull, og ein nedgang i talet på elevar som gjer omval, seier fylkesutdanningssjef Erik Brekken.

- Visste du at vi forvaltar heile 22 ulike tilskotsordningar?

- Kulturtilskot frå Møre og Romsdal fylkeskommune bidrar i samfunnsutviklinga og stimulerer til frivillig engasjement, mangfald og kvalitet i både kulturlivet og folkehelsearbeidet i fylket, seier fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen. – Visste du at vi forvaltar heile 22 ulike ordningar?, fortsett ho.

To nye hurtigbåtar skal døypast

Dåpen blir ved Storkaia i Molde førstkommande tysdag. – Dette blir ein stor dag der vi skal gje namn til to hurtigbåtar som skal trafikkere samband i Møre og Romsdal, seier Benedicte Bjerkvik, i fylkeskommunen si samferdselsavdeling.

Styrkar satsinga på frivillig innsats og inkludering

I forslag til Handlingsprogram kultur 2017 foreslår fylkesrådmannen å styrke satsinga på frivillig sektor og betydninga den har for integrering og inkludering.  Dette skal bli gjort både gjennom utviklingsprosjekt og tilskot.

Festøya-Volda: Justering på FRAM Ekspress for å rekke skolestart

- Vi har hatt ei utfordring med å rekke skolestart i Volda for elevar som reiser med FRAM Ekspress (linje 101) frå Festøya til Volda om morgonen, seier Svein Ivar Aarskog, kontraktsansvarleg i samferdselsavdelinga i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
Informasjonssjef