Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Snart klart for Sommarles

Bli med på Noregs kulaste lesekampanje! Sommarles er ein digital lesekampanje for 1.-7. klasse, som varer frå 1.juni til 31. august, fortel Annette Elin Koch ved fylkesbiblioteket i Møre og Romsdal.

Kommunestatistikk for 2017 er publisert

Årets utgåve av Kommunestatistikk for alle kommunar i Møre og Romsdal er no klar. For å vere relevant i kommunane sine budsjettprosessar, har vi i år valt å publisere statistikken i mai i staden for mot slutten av året.

FRAM og Ålesund kommune gjer seg klar for sommaren

- Sommaren står for døra, og med det fleire festivalar i Ålesund sentrum. I samband med festivalane blir delar av sentrum stengd for busstrafikk, fortel Svein Ivar Aarskog i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Korleis er det å bli eldre i Norge?

Korleis er det å bli eldre i Noreg i dag, og korleis vil det vere dei neste 20 åra? Dette er tema på  landskonferansen for fylkeskommunale eldreråd, der Møre og Romsdal fylkeskommune ved fylkeseldrerådet er arrangør.

Elektrifiserer fleire ferjesamband i Møre og Romsdal

Møre og Romsdal fylkeskommune fortset elektrifiseringa av ferjetrafikken. Etter å ha sørga for å kutte CO2-utsleppa med nesten 90 prosent på to ferjesamband på Sunnmøre, håpar dei no på liknande klimakutt på Nordmøre.

Fortsatt auke i nyetableringar

Etter all-time high i 2015, er det framleis stor etableringsiver i fylket.

Vil vurdere å styrke studietilbodet i Kristiansund ytterlegare

Regjeringa vil vurdere å styrke Høgskolen i Molde med fleire studieplasser øyremerka Kristiansund, i komande budsjettprosessar. Det var svaret frå statsråden då Else May Botten (AP) stilte spørsmål i Stortinget om høgare utdanning i Kristiansund.

Rekordmange søkte om prosjektilskott

Fylkeskultursjefen har fordelt prosjekttilskot til frivillige verksemder for 1. halvår. Kulturavdelinga mottok totalt 76 søknader med ein samla søknadssum på ca 4 millionar kroner. Prosjekttilskot blir fordelt to gongar i året.

Fortsatt auke i nyetableringar

Etter all-time high i 2015, er det framleis stor etableringsiver i fylket. Fleire nordmørskommunar har hatt auke i nyetableringar i 2016.

Fortsatt auke i nyetableringar

Etter all-time high i 2015, er det framleis stor etableringsiver på Sunnmøre.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
Informasjonssjef