Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Kven fortener Fylkesprisen Årets Bedrift?

Kjenner du ei bedrift, lita eller stor, som fortener utmerkinga Årets Bedrift? Send inn ditt forslag innan 3. februar.

Nytt studietilbod i Marin bioprosess ved fagskolen i Kristiansund

Fagskolestyret i Møre og Romsdal har sagt ja til å starte opp eit Kjemi-prosessteknikk tilbod ved Fagskolen i Kristiansund med vekt på marin bioprosess.

Les meir

Tilboda i konkurransen for ferjesambanda Hareid-Sulesund og Sykkylven-Magerholm er opna

Torsdag 22. desember kl. 12 opna Møre og Romsdal fylkeskommune tilboda i konkurransen for dei to ferjesambanda Hareid-Sulesund og Sykkylven-Magerholm, knytt til fylkesveg 61 og 60.

FRAM tek over hurtigbåtrutene frå Hareid, Langevåg og Nordøyane

Frå og med søndag 1. januar 2017 tek FRAM over hurtigbåtrutene mellom Hareid-Valderøya-Ålesund, Langevåg-Ålesund og Ålesund-Valderøya-Nordøyane.

Nytt hurtigbåt- og busstilbod frå 1. januar

Frå og med søndag 1. januar 2017 tek FRAM over hurtigbåtruta mellom Molde-Vestnes-Sekken og bussane på Vestnes. Passasjerar må vere merksame på at det vert endringar ved at det vert sett inn buss i staden for hurtigbåt mellom Vestnes og Vikebukt, og endring av rutetider.

550 000 i tilskot profesjonelle kunst- og kulturproduksjonar

- Søknadsmassen og det høge nivået på søknadane viser at det er godt tilfang på profesjonelle utøvarar med høge ambisjonar i fylket vårt, og at det er mange unge, profesjonelle utøvarar som ønskjer å produsere nyskapande kunst- og kulturproduksjonar, seier konstituert seksjonsleiar Hanne Brakstad ved kulturavdelinga.

Hyppigare avgangar Sula-Langevåg-Ålesund frå 1. januar

- No blir det halvtimesavgangar mellom Langevåg og Ålesund i rushtida, seier Konrad Lillevevang, seksjonsleiar i samferdselsavdelinga i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Fleire bussavgangar til og frå Jendem, Aukra og Midsund frå 1. januar

Frå og med 1. januar tek FRAM over rute- og skolekøyringa i Fræna, Eide, Midsund og Aukra kommune. Da blir det fleire avgangar til og frå Jendem, Aukra og Midsund.

Doblar avgangane mellom Elnesvågen og Molde frå 1. januar

Frå og med 1. januar tek FRAM over rute- og skolekøyringa i Fræna, Eide, Midsund og Aukra kommune. Da blir det dobbelt så mange avgangar for bussen mellom Elnesvågen og Molde.

Kollektivtilbodet blir styrka i Ålesunds-regionen

-Kollektivtilbodet i Ålesunds-regionen blir brukt av svært mange, og vi er derfor ekstra glade for at vi frå 2017 kan gjere tilbodet enda betre, seier samferdselssjef Arild Fuglseth.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
Informasjonssjef