Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Første inntaket for vidaregåande skole er klart

9548 søkarar har fått tilbod om plass i 1. inntaket til dei vidaregåande skolane i Møre og Romsdal for skoleåret 2017/2018. I 1. inntaket er det nesten berre søkarar med ungdomsrett som har fått tilbod. Fristen for elevane å svare på 1. inntaket er 14. juli.

Ei reiselivsnæring i vekst gir verdiskapingseffekt

Tala peiker oppover for reiselivsnæringa i Møre og Romsdal. –Reiseliv er faktisk verdas største næring, den er i sterk vekst, og er forventa å vekse betydeleg framover, seier Ragna Brenne Bjerkeset, assisterande regional- og næringssjef i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Innfører tiltak på Seivika-Tømmervåg

Møre og Romsdal fylkeskommune har gått ut med ei oppfordring til transportørar av farleg last (gass) på ferjesambandet Seivika-Tømmervåg.

Fråværet i vidaregåande skole har gått ned

Foreløpige tal frå Utdanningsdirektoratet (Udir) viser at fråværet i vidaregåande skole har gått ned etter innføring av fråværsgrensa.

FRAM har samla alt i ny app

I dag lanserer Møre og Romsdal fylkeskommune og FRAM ein heilt ny app. Med denne appen, kalt FRAM, kan du søke i reiseplanleggaren, kjøpe billett og sjekke avgangen for bussen, hurtigbåten eller ferja gjennom mobilen din.

Endringar for avgangane til nattbussen i Kristiansund

Natt til søndag 9. juli blir det endringar på avgangane til nattbussen i Kristiansund. – Dette blir gjort som eit forsøk for å auke bruken av rute 810, seier rådgivar Frode Kvalheim i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Ti bibliotek får arrangementsstøtte

Fylkesbiblioteket har tildelt totalt 100 000 kroner til arrangement på ti ulike folkebibliotek i 2017.

Samarbeid om transport til og frå Fru Guri av Edøy

Gurisentret og FRAM fortsett samarbeidet frå 2016, og tilbyr felles transport og billett under årets Fru Guri av Edøy.

Bør ikkje få løyve til deponering av ordinært avfall på Raudsand no

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik rår til at fylkesutvalet går i mot etablering av deponi for ordinært avfall på Raudsand før ei konsekvensutgreiing er klar.

FRAM utvidar nattbusstilbodet under Moldejazz

Møre og Romsdal fylkeskommune, ved kollektivtilbodet FRAM, set inn ekstra avgangar for nattbussen ved Moldejazz 2017. Det blir eit utvida tilbod i Molde, Fræna, Eide og Aukra denne veka.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
Informasjonssjef