Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

No blir det setebelte på rutebussane mellom Ålesund og Magerholm

- Samferdselsutvalet har bedt om at det blir sett i verk tiltak for å sette inn setebelte i bussar på linje 628 – Ålesund – Moa - Magerholm. Dette blir no tatt tak i, seier fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik.

Kjøper inn skumslukkeutstyr på Seivika-Tømmervåg

Ferjesambandet Seivika-Tømmervågen har dei siste åra hatt ein auke i tal på kjøretøy med farleg last. Dette har ført til passasjeravgrensingar på ein del avgangar, noko fylkesrådmannen no ønsker å gjere noko med.

Frå 1. mai er det nye rutehefter for FRAM

Frå og med i år kjem alle bussane, hurtigbåtane og ferjene i Møre og Romsdal til å ha den same ruteperioden, med rutetider gjeldande frå 1. mai til 30. april i det påfølgande året. Dette er ei endring frå dei tidlegare åra, då det har vore ei ulik gyldigheit på perioden for bussane.

Over 1,7 millionar til viktige kulturminne i verdsarvområdet

Kultur- og folkehelseutvalet  har fordelt i alt 1 780 000 kroner til fire gode prosjekt i verdsarvområdet.

Ellingsøy: endringar på bussrute 650 i perioden 18.-28. april

På grunn av rassikring blir det ei vegstenging på Ellingsøya 18.-28. april. Dette medfører endringar på bussrute 650 mot Lorgja i perioden.

Uttaket til UKM-festivalen er klart

Sist helg arrangerte Møre og Romsdal musikkråd, i samarbeid med Midsund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune fylkesdelen av UKM (Ung Kultur Møtes). No er uttaket til UKM-festivalen i Sandnes 21. -25 juni klart.

Tilrår aksjekjøp i Blue Innovation Arena AS

Fylkestinget vert tilrådd å kjøpe aksjer for to mill. kroner i Blue Innovation Arena AS. - Dette er eit spennande og godt prosjekt for heile regionen, seier fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik. Blue Innovation Arena skal bidra til meir innovasjon i næringslivet i fylket.

Fylkesmønstringa i Møre og Romsdal –der ung kultur møtast

I helga blirUKM fylkesmønstring arrangert for 32. gong i Møre og Romsdal. I år er det Midsund kommune, i samarbeid med Møre og Romsdal musikkråd og Møre og Romsdal fylkeskommune som står som ansvarlege.

Rekneskap i pluss for fylkeskommunen

-Større skatteinngang enn budsjettert, lågare kostnader knytt til buss- og ferjedrift og stram økonomistyring, er årsaka til at vi kan legge fram eit positivt økonomisk resultat for 2016, seier fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik. Han meiner likevel at det er grunn til uro over den stadig stigande lånegjelda.

Ingrid Gine Eidsvik er ny rektor ved Upa skole

Ingrid Gine Eidsvik (49) har takka ja til stillinga som rektor ved UPA skole. - Eg er glad for å ha fått jobben som rektor ved Upa skole, og ser fram til å samarbeide vidare med dyktige kollegaer som har eit sterkt engasjement for elevane våre. Dette både i høve det tilbodet dei får ved skolen vår, og korleis dei skal klare å gjere seg nytte av tilbod og tiltak ved heimeskolane sine.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
Informasjonssjef