Møre og Romsdal fylkeskommune > Politikk > Nyheiter > Ungdomspanelet har fordelt 125 000 i ungdomsmidlar

Ingeborg Ellen Forseth Ingeborg Ellen Forseth
Rådgivar

Ungdomspanelet har fordelt 125 000 i ungdomsmidlar

Den første tildelinga av ungdomsmidlane i 2017 er gjennomført, og det er fordelt 125 000 kroner til prosjekt for ungdom.

Ungdomspanelet under møtet sitt i Kristiansund. Frå venstre: Håvard Bjørnerem (nestleiar), Norunn Brøste Kjersem (leiar), Åse Kristin Bjørneraas Hopen, Urtė Karanauskaitė, Ulv Johannes Karlsen Ottem, Lene Larsgård (vara), Ola Mæle, Håkon Strand og Simon Sandnes (vara).

Kvart år delar ungdomspanelet ut 250 000 kroner til ekstraordinære ungdomsaktivitetar i fylket. Fristane for å søke er 1. april og 1. desember.

32 lag og organisasjonar søkte

Tilskotet blir gjeve til prosjekt som stimulerer ungdomsengasjement i fylket, og skal gå til alternative ungdomsaktivitetar som elles ikkje får støtte frå det ordinære budsjettet til fylkeskommunen. Denne våren fekk ungdomspanelet inn heile 32 søknadar som følgde akkurat denne visjonen.

Stor variasjon i søknadane

-Det var mykje god diskusjon rundt søknadane. Den store variasjonen gjorde det ikkje lett å velje ut kven som skulle få midlar denne terminen, likevel var det ei svært spennande oppgåve fortel leiar i ungdomspanelet, Norunn Brøste Kjersem. –Til slutt klarte vi å bli einige om å prioritere flotte tiltak som støtte til å byggje ungdomshus, utstyr til barneteater og paintball, samt organisering av ulike friluftsaktivitetar for ungdom, seier Kjersem.

Aktive og  engasjerte ungdommar

Av 32 søknadar, var det 14 som fekk midlar. Det totale søknadsbeløpet for våren 2017 var over 750 000 kr. –Vi har vore heldige og fått inn mange søknadar under denne tildelinga, dette speglar eit stort ungdomsengasjement i fylket vårt. Søknadane reflekterte eit breitt spekter av aktivitetar som ungdom er med på, og ønsker seg i Møre og Romsdal. Dette er eit gyllent bevis på at ungdom i dag er aktive, engasjerte og nytenkande for ungdomsmiljøet dei bur i!, fortel nestleiar i ungdomspanelet, Håvard Bjørnerem.

Fleire moglegheiter

Neste tildeling av ungdomsmidlane er til vinteren, med søknadsfrist 1. desember. –Vi i ungdomspanelet er veldig heldige som har som oppgåve å dele ut desse midlane. Det å kunne bidra med økonomisk støtte til lokale ungdomsaktørar er noko som vi sett stor pris på. Vi ser fram til neste fordeling av ungdomsmidlane til vinteren, og håper på ei stor interesse i den runden også, avsluttar Brøste Kjersem.

Desse fekk støtte:
Søkar Tiltak Tildeling