Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Nytilsett på Fylkesbiblioteket

Forfattar og journalist Bjørn Vatne blir vår nye
kollega og rådgivar ut mot biblioteka i fylket frå 07. juni då.

Les meir

Snart klart for Sommarles

Bli med på Noregs kulaste lesekampanje! Sommarles er ein digital lesekampanje for 1.-7. klasse, som varer frå 1.juni til 31. august, fortel Annette Elin Koch ved fylkesbiblioteket i Møre og Romsdal.

Les meir

Inspirassjonssamling 2017 gjennomført

Måndag 8. mai på Vestnes og tysdag 9. mai i Kristiansund vart det arrangert inspirasjonssamling for leseombod i Møre og Romsdal. Ca. 40 leseombod var tilstade og vart inspirert av formidlar og inspirator for anledninga, Hilde Eskild.

Les meir

Bibliotekdagane 2017

Fylkesbiblioteket vil i samarbeid med NBF Møre og Romsdal arrangere Bibliotekdagane 20.-21. september 2017 i Ålesund. Hald av dagane, meir informasjon kjem.

Les meir

Fylkesbiblioteket stengt

Fylkesbiblioteket har stengt 4.-5. april grunna deltaking på Fylkesbibliotekkonferanse i Stjørdal - klikk her  Fylkesbibliotekkonferanse .

Fylkesbiblioteket er stengt 10.-12. april.

Les meir

Bokbåten i 2016

Aktiviteten om bord i bokbåten Epos var i hovudsak som i 2015.

Les meir

Vaksne kvinner er storbrukarar av e-bøker i Møre og Romsdal

Utlånsstatistikken for e-bøker frå folkebiblioteka i Møre og Romsdal viser at det er kvinner mellom 50-65 år, som les mest elektroniske bøker. Dei står for 2/3 av det totale utlånet. 

Les meir

Evaluering av nettsideløysingar for mrbiblioteket.no

I 2016 vart det ytra eit ønske frå folkebiblioteka om at fylkesbiblioteket skulle sette i gong ei arbeidsgruppe som skulle sjå på nettsideløysinga til folkebiblioteka i Møre og Romsdal. I dag nyttar 34 av 36 folkebibliotek nettstaden mrbiblioteket.no. 

Les meir

Rekrutering på utdanningsmessa i Ålesund

Måndag og tysdag denne veka var fylkesbiblioteket representert på utdanningsmessa i Åesund. Utdanningsmessa er fyrst og fremst for vidaregåande elevar som her kan få nyttig informasjon om mulegheiter for val av utdanning og yrke.

Les meir

Prosjektmidlar til datakurs for nybegynnarar i dei kommunale biblioteka

Fylkesbiblioteket og studieforbundet AOF i Møre og Romsdal med tilskot frå Kommunal og moderniseringsdepartementet (KMD) til grunnleggjande digital opplæring for innbyggarane  

Les meir