Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fylkesbiblioteket stengt 22 og 23 mars

Fylkesbiblioteket har stengt disse dagene da vi arrangerer biblioteksjefmøte.

Les meir

Fagplan bibliotek 2017-2020

Møre og Romsdal fylkesbibliotek har sendt 1. utkast av Fagplan bibliotek til folkebiblioteka kor vi ber om tilbakemeldingar og innspel innan 14. mars. Det er Fylkestinget som i  juni 2015 (sak T-42/15) vedtok  å gi planen for biblioteksektoren status som handlingsplan knytt til satsingsområdet kultur i fylkesplanen. Handlingsplanen har fått namnet "Fagplan bibliotek".

Les meir

Bokbåten i 2016

Aktiviteten om bord i bokbåten Epos var i hovudsak som i 2015.

Les meir

Vaksne kvinner er storbrukarar av e-bøker i Møre og Romsdal

Utlånsstatistikken for e-bøker frå folkebiblioteka i Møre og Romsdal viser at det er kvinner mellom 50-65 år, som les mest elektroniske bøker. Dei står for 2/3 av det totale utlånet. 

Les meir

Evaluering av nettsideløysingar for mrbiblioteket.no

I 2016 vart det ytra eit ønske frå folkebiblioteka om at fylkesbiblioteket skulle sette i gong ei arbeidsgruppe som skulle sjå på nettsideløysinga til folkebiblioteka i Møre og Romsdal. I dag nyttar 34 av 36 folkebibliotek nettstaden mrbiblioteket.no. 

Les meir

Rekrutering på utdanningsmessa i Ålesund

Måndag og tysdag denne veka var fylkesbiblioteket representert på utdanningsmessa i Åesund. Utdanningsmessa er fyrst og fremst for vidaregåande elevar som her kan få nyttig informasjon om mulegheiter for val av utdanning og yrke.

Les meir

Prosjektmidlar til datakurs for nybegynnarar i dei kommunale biblioteka

Fylkesbiblioteket og studieforbundet AOF i Møre og Romsdal med tilskot frå Kommunal og moderniseringsdepartementet (KMD) til grunnleggjande digital opplæring for innbyggarane  

Les meir

Epos klar for vintertur

Bokbåten Epos legg snart ut på nok ein tur i Møre og Romsdal. "Vi håpar mange nyttar sjansen til å mønstre på og oppleve tilbodet om bord i Bokbåten", seier fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen.

Les meir

20 bibliotek mottok arrangementsstøtte frå fylkesbiblioteket i 2016

Fylkesbiblioteket tildelte totalt 200.000 kr til arrangement i 20 folkebibliotek i 2016

Les meir

Ledig stilling ved fylkesbiblioteket

Det er ledig 100% fast stilling som rådgivar ved fylkesbiblioteket i Ålesund.

Les meir