Møre og Romsdal fylkeskommune > Tenesteområde > Regional- og næringsutvikling > Nyheiter > Fylkesprisen Årets Bedrift går til Tingvollost AS

Runar Vestheim
Leiar av Regional- og Næringsutvalet
Anne Marte Ostad
Rådgivar

Fylkesprisen Årets Bedrift går til Tingvollost AS

Fylkesprisen Årets Bedrift går til Tingvollost AS. Verdifulle arbeidsplassar, profilering av Tingvoll og regionen og eit solid økonomisk resultat har imponert juryen.

Møre og Romsdal fylkeskommune deler kvart år ut Fylkesprisen Årets Bedrift. Vi har fått inn 38 forslag, og i går valde regional- og næringsutvalet å dele ut prisen til den familiedrivne bedrifta Tingvollost. Osteprodusenten lagar for tida verdas beste ost, blåmuggosten Kraftkar, og har sett Tingvoll på det internasjonale matkartet.

-Tingvollost er ein betydeleg arbeidsplass i kommunen, dei er opptatt av å nytte lokale leverandørar og bygge nettverk med andre regionale aktørar, seier leiar i regional- og næringsutvalet Runar Vestheim. -Tingvollost har gjennom nasjonal og internasjonal merksemd, sett regionen og Noreg som osteland på verdskartet. Gjennom dei 14 åra bedrifta har eksistert, har dei vore Tingvoll sitt visittkort mot omverda, seier han.

Vestheim trekker også fram bedrifta sin tydelege miljøprofil. -Tingvollost tar miljøansvar ved gjenbruk av energi, reinsing av vatn og kjeldesortering, seier han.

Tingvollost kjempa om den gjeve prisen i lag med 38 andre bedrifter frå Møre og Romsdal. Prisen blir delt ut under fylkestinget i april.

Tidlegare vinnarar av Fylkesprisen Årets Bedrift

2015: Slettvoll Møbler AS, Stranda kommune