Møre og Romsdal fylkeskommune > Tenesteområde > Utdanning > Nyheiter > 10 år med samspel, innovasjon og læring

Kristin Glæstad Vonheim Kristin Glæstad Vonheim
Rådgivar
Gry Rishaug Hansen Gry Rishaug Hansen
Rådgivar

10 år med samspel, innovasjon og læring

Nasjonal Digital Læringsarena (NDLA) fyller i år 10 år og markerer dette med ulike arrangement i landet.

- Møre og Romsdal fylkeskommune har ei sentral rolle i utviklinga av digitale læremiddel til vidaregåande opplæring. I år feirer NDLA 10 år, og vi er svært takknemlege for den kompetansen og krafta Møre og Romsdal fylkeskommune bidreg med, seier kommunikasjonsansvarleg i NDLA, Jone Nikolai Nyborg.7.mars arrangerer NDLA og Møre og Romsdal fylkeskommune ein eigen NDLA-dag for lærarar ved dei vidaregåande skolane. Lærarar frå store delar av fylket deltek på samlinga og markeringa i Molde. - NDLA er i dag solid forankra i den videregående opplæringa , seier fylkesutdanningssjef Erik Brekken og gratulerer jublianten.

Innhaldet på NDLA sine sider er ope for alle og blir svært mykje brukt i vidaregåande skole. I år har også kommunane startet arbeida med å få frem eit NDLA for grunnskolen. NDLA er i desse dagar i Sør-Afrika og mottek pris for beste opne nettstad for læring. Meir om dette kan du lese om i denne artikkelen.