Møre og Romsdal fylkeskommune > Tenesteområde > Utdanning > Nyheiter > Konkurrerte om å delta i NM

Konkurrerte om å delta i NM

Onsdag arrangerte Borgund vidaregåande skole Fylkesmesterskap for fire yrkesfag.

Beatrice Bjørkedal, Borgund vgs vann klassen TIP bilskade/lakk

Det vart arrangert konkurransar i TIP køyretøy, frisør, design og tekstil og interiør- og utstillingsdesign. Elevar frå Kristiansund videregående skole, Romsdal videregående skole og Borgund vidaregåande skole deltok i konkurransene, og det vart kåra fire fylkesmeistrar. Desse går vidare til Skole- NM.

Her kan du sjå film frå konkurransane

Konkurransar innan yrkesfaga har vore arrangert i over 25 år, og det norske yrkeslandslaget sender mange norske ungdommar vidare til Yrkes- EM og Yrkes- VM. Det å arrangere skolekonkurransar for yrkesfag er derimot nytt, og i år er alle fylka med.

Målet er at desse konkurransane skal gi elevene auka motivasjon, og at kvaliteten i dei ulike handverksfaga blir enda betre. Å betre rekrutteringa til yrkesfaga er også viktig.

Frisørfag kåra to fylkesmeisterar, i langhårsoppsetting og i frisyredesign. Deltakarane i konkurransen for Design og tekstil leverte eit skjørt etter eige design. Elevane på TIP- kjøretøy hadde ei firedelt oppgåve, med kontroll av lys, kjølesystem og bremser, i tillegg til omlegging og balansering av dekk. I Interiør- og utstillingsdesign skulle deltakarane planlegge og utføre ei utstilling eller profilering for ein kunde.

Resultat:

Frisør