Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

IT

Velkommen til IT-seksjonen. Her finnes mer informasjon om oss og IT tjenestene i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Servicedesken når du på support@mrfylke.no eller på telefon 71280333, samt vår selvbetjeningsportal: selvbetjening.mrfylke.no 


IT-samling skoler, høst 2017

IT-samling, skoler, høsten 2017 blir arrangert onsdag 01.11 og torsdag 02.11 i Kristiansund.

Les meir

Kalenderstatus i Cisco Jabber

Cisco Jabber hentar informasjon om tilsette er ledig eller opptatt frå Outlook-kalenderen din. Ulike typar hendingar vil gi forskjellig status. I denne artikkelen finn du informasjon om kva for hendingar i Outlook-kalenderen som gir dei ulike statusane i Cisco Jabber.

Les meir

Cisco Jabber

Programmet "Jabber" frå Cisco er en plattform for IP-telefoni, chat, videosamtaler og skjermdeling, det vi kaller "samordnet kommunikasjon". Jabber er nå i bruk i hele sentraladministrasjonen og mange av dere har også vært på kurs. For dere som ønsker informasjon på bruk av Jabber-klienten, er det laget en samleside, mrfylke.no/jabber, som inneholder det du trenger av informasjon. Bl.a. finner dere informasjon om hvordan dere deltar i videomøter fra Jabber, ringer til personer med Skype for Bussiness og viderekobler telefonen.

Les meir

Nytt SPAM-filter

Vi har i den senere tid sett at søppelpost/SPAM-epost har økt i omfang og IT-seksjonen har gått til anskaffelse av en ekstern filtreringstjeneste for spam. Denne tjenesten er levert av Fusemail, som har spesialisert seg på spam-filtrer for offentlig sektor. Hver enkelt får tilgang til en portal der man kan se igjennom spamfiltrerte eposter for sin egen epostboks (https://portal.staysec.com).

Les meir

Nye elæringskurs i Outlook 2016

Før ferien ble det lagt ut nye læringskurs for Outlook 2016. Tre nye obligatoriske kurs i tillegg til relevante kurs er nå tilgjengelig. Les denne artikkelen for å få mer informasjon om kursene. 

Les meir

IT: Avinstallering av Mozilla Firefox på tykkeklienter (PC`er) torsdag 17.03.16

Vi har noen PC`er som har eldre versjoner av nettleseren Mozilla Firefox som vi har ett utfordringsbilde med å supportere og vedlikeholde. Konskevensen er at vi i praksis er eksponert for en uønsket risiko, som klientdrift fjerner torsdag 17.03.16, fra alle PC`er. Minner samtidig om at standard nettlesere som IT støtter i Møre og Romsdal fylkeskommune er Internet Explorer og Google Chrome. Vedlagt i denne artikkelen er det en veiledning i hvordan man går frem for å eksportere ut favoritter/linker som man ønsker å ta med seg inn i en av våre standard nettlesere. Spørsmål rettes til: support@mrfylke.no 

Les meir

Office 2016

Felles installasjon av Office 2016 gjøres på systemkveld 12.mai for å samkjøre installasjonen på PC-er og tynnklienter (Opprinnelig melding var installasjon 4. mai). Office 2016 ligger allerede nå tilgjengelig i "appkatalogen" for dere som har PC og som ønsker å installere denne versjonen tidligere. Lenken til "appkatalogen" ligger under "Støttesystem" på intranettet.

Les meir

PIN-kode på mobiltelefon

For å benytte IT-tjenester fra fylkeskommunen på mobiltelefonen må alle benytte PIN-kode og skjermlås. Fra onsdag 30.mars vil det legges inn et krav til PIN-kode for å bruke epostprogrammet på mobilen. For dere som ikke har lagt inn PIN-kode på mobilen, gjør dette nå (dette gjelder også ipad og andre mobile enheter med tilgang til mrfylke.no sin epost). Retningslinjer for bruk av epost ligger på denne siden: http://mrfylke.no/epostpolicy

Les meir

IT: Mer informasjon om virus via epost

Det er fortsatt høy risiko for å bli rammet av virusangrep som kommer via epost. Les denne artikkelen for å få mer informasjon om hvordan du kan avdekke at en epost inneholder virus.

Les meir

Ikke bruk ny Outlook app for IOS og Android

Microsoft har sluppet en ny Outlook app for IOS (iPhone) og Android-baserte mobiltelefoner. Denne skal ikke benyttes for å behandle epost i Møre og Romsdal fylkeskommune. 

Les meir

Kontaktpersonar

Dagfinn Grønvik Dagfinn Grønvik
IT-sjef
71 28 01 49 /
Mob. 959 25 924
Send e-post
Jakob Bolstad Jakob Bolstad
IT Drifts-/Nestleiar
71 28 01 48 /
Mob. 922 01 444
Send e-post