Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Helsetnakken via Vikesetra og Stølan (Krogsetstølen og Helsetstølen)

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

2,9

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Vestnes og Tresfjordbrua sett fra toppen av Helsetnakken.
Tresfjorden.
Det kloppes over våte myrpari ved Vikeelva.
Fra toppen av Helsetnakken ser du inn langfjorden.

Helsetnakken via Vikesetra og Stølan (Krogsetstølen og Helsetstølen)

Fotograf: Inge Bergum

Kvifor gå denne turen?

Fantastisk utsikt med 360 grader rundskue.

Utsikt til Molde i nord, videre Sekken, Langfjorden og «Raumafjella i aust. Tresfjord, Skorgevik, Vestnes, Tresfjordbrua og Julsundet med øyene i vest.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter på parkeringsplassen ved Vikesetra 320 moh. Gå øverst på Vikesetra og ta av mot Stølan i retning mot sør/sørvest. Stien vises godt i terrenget. Det er myrlendt med noen våte parti. Etter 1,2 km kommer du til Stølane, 460 moh. Bygningene på Stølan frå tida med setredrift, er godt tatt vare på. Følg merka sti sørvestover mot Helsetnakken. Tørr og god sti. 2,9 km fra startpunktet når du Helsetnakken 674 moh.

Følg samme stien tilbake til parkeringsplassen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter på parkeringsplassen ved Vikesetra.
Setervegen (2,8 km) er einaste vegen opp til Vikesetra. Vegen er bomveg, avgift 40 kroner. Setervegen starter like sør for krysset mellom E136 og Fv163 på Vike. Sving av frå Fv163 ved Vikeelva og følg skilting.
Ønskjer ein å gå eller sykle opp til Vikesetra, så er det parkering ved Hurtigbåtkaia og ved Vike friluftsbad.
Frå lysløypa på Gjermundnes går det ein kortare gåtur opp til Vikesetra. Turen er 500 meter kortare og 50 meter mindre i oppstigning. Gå sørover 1 km til ein dam og østover opp ein bratt bakke. Kjem då inn på Setervegen og følger den opp til Vikesetra.

Kvar kan du parkere?

P-plass ved Vikesetra. Ingen p-avgift, men 40 kroner i bomavgift.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 2,0
Myr 0,5
Røtter / steiner 0,4
Lengde tur/retur (km) 2,9
Stigning meter grader
Total stigning 352 Høydemeter

Offentlig transport

Lokalbuss stopper ved hurtigbåtkaia og ved Gjermundnes VGS. Ekspressbussen stopper ved busslommer ved E136, sør for Coop Marked Vikebukt og kryss ved Gjermundnes.

Mobildekning

Dekning på hele strekningen