Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Kvilhaugen - Smisetnebba 1175 moh - Flånebba 1147 moh- Viddalen (rundtur)

Om turen

Gradering

Kommune

Tingvoll

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

19,2 km t/r

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fra Smisetnebba går turen over eggen midt i bildet til Flånebba.
Utsikt fra Flånebba mot Sunndal
Turen fra Flånebba mot Vidalen følger ryggen på bildet.
Fra Smisetnebba mot Rennsetvatnet

Kvilhaugen - Smisetnebba 1175 moh - Flånebba 1147 moh- Viddalen (rundtur)

Fotograf: Bjørn Hammerfjell

Kvifor gå denne turen?

Turen er en lang dagstur hvor store deler av turen går i svært åpent terreng med flott utsikt i alle retninger. På turen kommer du etter en liten halvtime opp til Kvilhaugen hvor det er benk og en fantastisk utsikt mot Havstadvatnet. Avstikkeren på et ca 100 meter er sterkt anbefalt.
Etter å ha kommet opp på Kaldbaken vil du gå langs en egg med flott utsikt både mot Ålvundfjorden og Tingvoll. Du går langs en bratt skrent mot Ålvundfjorden som er med på å krydre turen.
Etter å ha nådd Smisetnebba får du fantastisk utsikt innover Innerdalen og utsikten mot Flånebba kan forveksles med terrenget i Jotunheimen. Det er 3 km langs den flotte eggen til Flånebba hvor du ser rett ned på Sunndalsøra og Sunndalsfjorden.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter ved bommen til Myravatnet. Gå ca 800 meter langs veien til det tar av en kjerrevei til høyre skiltet med Kvilhaugen. Følg stien til du møter skilting med Smisetnebba og Kvilhaugen. Anbefaler å gå bortom Kvilhaugen for å nyte utsikten og ta første rasten før stigningen opp mot Nonshaugen starter. Opp lia skal du holde til høyre for bekken til du kommer opp til et lite platå hvor bekken flater litt ut. Her skal du krysse bekken og holde skarpt venstre mot ryggen til Nonshaugen. Her er det sti og tørrere å gå enn i dalbotn.
Gå helt opp i skaret og ta deg opp til Kaldbaken. Her er det store steinblokker og du må klyve litt i ura for å komme opp. Vel oppe flater det litt ut mens du går forbi Dauen før du får en liten stigning opp til Indre Nonshaugen. Turen fra Kaldbaken til selve toppen er lettgått og det er sti som følger kanten på skrenten.
På Smisetnebba venter en fantastisk utsikt i alle himmelretninger. Er sikten god ser du også Innerdalstårnet.
Turen fortsetter langs eggen mot Flånebba. Her er det delvis god sti hele veien. Når du nærmer deg Flånebba skal du gå rett mot toppen til du møter stien fra Sunndalssida som runder fjellsiden og tar deg til topps fra vestsiden. Turen mot Viddalen følger ryggen nedover langs kanten til Vidalen. Fra Bertramshytta tar du til høyre ned skaret til Vidalen. Der vil du treffe en sti som går ned til veien ca 300 meter fra parkeringen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kjør av fra riksvei 70 ved bensinstasjonen på Meisingset, merket Rotås. Kjør ca. 3 km og ta av veien til venstre opp til Hafstadvannet. Følg veien langs Hafstadvatnet til du ser turskilt, her er det også parkeringsplass. Parkeringen er på andre siden av veien for bommen til Myravatnet.

Kvar kan du parkere?

Ved Hafstadvatnet på andre side av veien for bommen til Myravatnet.
Koordinater til parkeringsplassen: 62.82.147 008.36.056

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 1
God sti 4,7
Dårlig sti 6
Natur 7,5
Lengde tur/retur (km) 19,2 km t/r
Stigning meter grader
Total stigning 1463 Høydemeter

Offentlig transport

Nei

Mobildekning

God

Spesielle forhold

Turen går i vilt terreng med bratte skrenter på sidene og anbefales ikke i dårlig vær. Skodda kommer ofte raskt i fjellet og fra Smisetnebba er det ingen merking. Det anbefales å ta med kart og kompass (gps).
Du bruker hele dagen så ta med godt med mat og drikke og ekstra klær.

1420 IV Stangvik 1:50 000 og Turkart Tingvoll 1:50 000