Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Norskå 450 moh - Tørrlenna (Vasstårnet)

Om turen

Gradering

Kommune

Tingvoll

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

5 km t/r

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Når traktorveien nærmer seg høyeste punkt tar du stien til høyre
Utsikt mot Nesøya
Utsikt mot Tingvoll
Du ser Reinsfjellet i bakgrunnen

Norskå 450 moh - Tørrlenna (Vasstårnet)

Fotograf: Bjørn Hammerfjell

Kvifor gå denne turen?

En flott en enkel tur som ender i en fantastisk utsikt fra varden som ligger like over tregrensen.

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved vanntårnet. Her finner du et opplysningsskilt og her starter turen. Følg veien rett frem, du går forbi et hus og finner snart en skogsvei som du skal følge. Fortsett videre opp skogsveien som du skal følge til du nesten er på høyeste punkt. Der finner du skilt og starten på en sti som du skal ta av til høyre. Ser du til venstre ligger Tingvoll idrettslags skihytte Langdalshytta. Her er det mulighet til å ta en matpause i hytteveggen. Hytta har servering i helgene i vintersesongen.

Stien går nå bratt oppover, men det er god sti og mulighet til å gå på flere sva. Er det bløtt og glatt er det også mulighet til å gå på siden av svaene. Når du nærmer deg toppen flater det litt ut og stien svinger litt mot vest (venstre) og du når straks toppen hvor en flott utsikt og stor varde møter deg.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kjør til Tingvollvågen. Midt i sentrum tar du av mot Vågbø og følger veien 4 km. Nederst i en bratt bakke er det et veikryss hvor du svinger du til venstre. Følg veien ca 1,3 km og ta til høyre ved et kryss skiltet Langdalshytta. Etter ca 50 m kommer du til et vanntrårn, parker her.

Rute på kart

Underlag Lengde i km