Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Remmemsdalen til Bjørnetua via Salthammersetra.

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

7,3

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Ingen klatrebragd (Foto: Steinar Brun Mjelve).
Salthammersetra, Hellandsetra og Remmemsetra (Foto: Ole Thorbjørn Mjelve)
Remmemselva ved Salthammersetra (Foto: Ole Thorbjørn Mjelve).
Nyter utsikten fra Mimorgasteinen (Foto: Steinar Brun Mjelve).

Remmemsdalen til Bjørnetua via Salthammersetra.

Kvifor gå denne turen?

Denne turen er stort sett lett å gå. Når man kommer over skoggrensa ved Salthammersetra, ca 400 moh, føler man at man er på fjellet og har fin utsikt både oppover og nedover. Dette er også utgangspunktet for mange andre fjellturer nært Vestnes; turer man blir lokket til av utsikten underveis.
Du ser til havet utenfor Aukra med Bjørnsund og langt innover Langfjorden og 'hele' Molde for å nevne noe.

Kvar i terrenget går turen?

0,00 km Parkeringsplassen.
Gå opp (Helland)seterveien. (Jeg går helst det lille stykket som er igjen av gamleveien til høyre for betalingsbommen ved starten.
1,17 km Ny parkeringsplass (30 kr i bompenger for å kjøre hit) Kartkoordinater: 32 V 0400935 og 69 43091.
1,93 km Du skal krysse Remmemselva på broa her.
2,13 km Her møter vi veien fra Holan og følger denne oppover.
2,78 km Går til venstre inn på den lyngdekte flata på Salthammersetra for å nyte utsikten.
2,90 km Vi skal videre og sikter mot den lille hytta i skogen i sørøst og finner stien mot Bjørnetua.
3,47 km Mimorgasteinen (se bilde 1 og 2). Kartkoordinater: 32 V 0401088 og 69 42029.
3,74 km Du har fulgt stien videre opp og er på Bjørnetua 32 V 0401134 og 69 41930.
Nedoverveien (ingen nedtur) går du rett fram mellom hyttene på Salthammersetra og etter
7,30 km er du igjen ved parkeringsplassen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Utgangspunktet for turen er Parkeringsplassen ved Vassverket i Remmemsdalen. Parkeringsplassen finner bilister ved å kjøre 200 meter sørover fra innkjørselen til SHELL i Vestnes Sentrum til rundkjøringa. Første vei (Misfjordvegen) ut av rundkjøringa. Etter 500 m på Misfjordvegen skal du svinge skarpt til venstre. Etter nye 600 m er du på toppen av bakken og svinger skarpt til høyre. Etter ca 100 m følger du svingen oppover mot venstre. Knappe 300 m oppe i bakken finner du parkeringsplassen på høyre side.
Koordinatene til P-plassen er: 32 V 0401791 og 6943712.

Kvar kan du parkere?

Parkering ved startstedet eller ca 1,1 km lengre oppe i Hellandseterveien hvis du betaler bompenger.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 4,2
Traktorveg 1,3
God sti 0,7
Natur 0,3
Sleipt underlag 0,8
Lengde tur/retur (km) 7,3
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 200 17
Bratteste helning ned 200 17
Total stigning 435 Høydemeter

Offentlig transport

Til Vestnes sentrum kommer man seg med TimEkspressen, hurtigbåt eller ferje/buss. Derfra til startstedet; se beskrivelse under "Startsted".

Topografisk kart Vestnes 1220 II