Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

6.45

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Sandfjellet

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

En fin topptur som går fra Måndalen til det høyeste fjellet i Vestnes kommune. Turen kan gås via Kvassetind.

Kvar i terrenget går turen?

Turen er her beskrevet fra Månvassetra (bomveg) som først er tilgjengelig ut på våren. Hvis denne ikke er åpen må en gå fra Skare, som er ca. 40 min. ekstra.

Fra parkeringsplassen følg lia opp gjennom setra og videre på ryggen til venstre for elvedalen. Følg denne ryggen, til det går ned til hyttene ved Månvatna.

Kryss elva på bro og opp lia på andre siden. Fortsett opp til terrenget legger seg litt før toppen av Litlebua. Rund dette fjellet til botnen mellom Kvassetind og Storbua. Fortsett inn botnen og opp til skaret mellom Kvassetind og Storbua.

Herfra kan en enten krysse nordover under toppen til Kvasstinden eller følge ryggen opp til Kvasstinden og ned igjen ryggen på andre siden (se opp for skavler). Forbi Kvasstinden er det et kort flatt parti før en flott toppflanke som leder opp til toppen av Sandfjellet. Se også opp for skavler siste stykket bort til varden.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 6.45
Stigning meter grader
Total stigning 1092 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.