Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Skitur til Silsethytta ved Silsetvannet

Om turen

Gradering

Kommune

Gjemnes

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

ca 15 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Stokkåsen
Silsethytta

Skitur til Silsethytta ved Silsetvannet

Kvifor gå denne turen?

Dette er en fin skitur som går etter preparerte løyper inn til silsethytta. Turen går i lett kupert terreng med spredt furuskog og fine omgivelser med utsikt mot romsdalsfjellene. I mars og april er silsethytta åpen med kiosksalg.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter ved parkeringsplassen på Fursetfjellet. Her krysser du vegen og følger den preparerte skiløypa på østsiden av E39. Den første delen av løypa går i lett terreng med lite stigning. Etter ca to kilometer deler løypa seg i to. Her kan du velge å gå til høyre opp en relativt bratt stigning opp Raudlia eller du kan ta løypa til venstre som har noe lengre gjevn stigning opp til Stokkåsen Begge løypene blir knyttet sammen ca 2,5 km lengre fremme og du kan derfor ta dette som en rundtur dersom du ikke ønsker å gå helt inn til silsethytta. Når du kommer frem til silsetvannet, ligger Silsethytta på andre siden av vannet. Her kan enten krysse vannet etter oppkjørte skuterspor dersom isen er trygg eller du kan ta til venster og følge skiløypen rundt vannet.

Kulturminne

Silsethytta ligg på Silsetfjellet ca 3 km lang sangs setervegen frå Silset i Batnfjorden. Kristiansund idrettsforening bygde første byggetrinn på hytta i 1911. Den vart seinare påbygd i 1915 med meir overnattingskapasitet, peisestue og kjøkken. Hytta er ei lafta tømmerhytte med preg av dragestil og er inspirert av Frognerseteren i Oslo som var bygd like før. Hytta vart bygd som klubbhytte for KIF, men har oppgjennom åra like mykje fungert som forsamlingslokale for både idrett- og andre kulturarrangement. Silsetrenna var i perioden 1911 til 1965 eit av dei største idrettsarrangementa vinterstid i distriktet og hadde sin base på Silsethytta (eller ”Skihytta” som den blir omtala som i lokalmiljøet)
Etter 1965 kom det ein periode med lite bruk og hytta forfall. På 1990 talet vart det satt i gang restaureringsarbeide der det er bygd nytt sanitæranlegg, inngangsparti, lager i tillegg til at heile hytta elles har fått ei ansiktsløfting. Hytta har like vel behalde den opphavlege stilen både utvendig og innvendig. Det blir no nytta som dagsturhytte, base for friluftscamp og til arrangement av ulike slag.

Kvar kan du parkere?

Parkering på Fursetfjellet parkeringsplass. Avgift: 30 kr

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 15
Lengde tur/retur (km) ca 15 km
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 20
Bratteste helning ned 100 20
Total stigning 230 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.