Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Har du meiningar om cruisetrafikken på Vestlandet?

Handlingsplanen for cruisestrategien for vestlandsfylka er no ute på høyring, og du kan seie meininga di fram til 2. januar 2018.

Les meir

Kampen om sjøareala-konferansen trekte fullt hus

Viss vi skal leve av havet i framtida, må vi ha meir kunnskap, og den må vere tilgjengeleg. Det kom tydeleg fram under den nasjonale konferansen Kampen om sjøareala, som gjekk av stabelen i Molde tysdag og onsdag denne veka.

Les meir

Fylkeskommunen har fått tilstandsrapport for Nerlandsøybrua

Ein ny rapport om tilstanden og restlevetid for Nerlandsøybrua Herøy, utarbeidd av firmaet Dr. Techn. Olav Olsen, viser at brua er trygg å bruke.  

Les meir

Plasto i Åndalsnes kåra til Floppen som blei toppen

Den tredje Innovasjonsfestivalen i rekka fekk ein pangstart med Den store fellesåpningen og kåringa ‘Floppen som ble toppen’ i går. 

Les meir

Omkøyring for kollektivtrafikken når Gjemnessundbrua er stengd

Laurdag 25. og søndag 26. november vil køyringa for FRAM Ekspress rute 905 Ålesund/Molde/Kristiansund til/frå Trondheim bli lagt om. Dette er på grunn av nødvendig vedlikehaldsarbeid, som stenger Gjemnessundbrua for all trafikk denne helga. 

Les meir

Fylkeskulturprisen 2017 går til Margaret Alice Rensvik

Eit samrøystes kultur- og folkehelseutval har tildelt Margaret Alice Rensvik fylkeskulturprisen for 2017. Prisen blir delt ut under opninga av fylkestinget i Molde, 11. desember.

Les meir

Plastfritt Giske får miljøpris

På måndag vedtok regional- og næringsutvalet at miljøprisen 2017 går til den frivillige organisasjonen Plastfritt Giske.

Les meir

Møte i dei fire hovudutvala måndag 13. november

er det møte i alle fire hovudutvala. Ei sak alle utvala skal behandle er Økonomiplan 2018-2021 med budsjett for 2018.

Les meir

Nytt ungdomspanel i Møre og Romsdal

På siste dag av ungdommens fylkesting blei det nye ungdomspanelet for 2017 valt. Den nye leiaren er Urtė Karanauskaitė (17 år) frå Sande, nestleiar er Ulv Karlsen Ottem (17 år) frå Sunndal.

Les meir

Halsa er årets ungdomskommune i Møre og Romsdal

Under dag ein av ungdommens fylkesting (UFT) vart Halsa kommune stemt fram som årets ungdomskommune av delegatane på tinget. Halsa kjempa mot Herøy og Molde om den gjeve tittelen.

Les meir