Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

-Ta bussen til Jugendfest

-Skal du eller nokon i familien din på Jugendfest eller Minijugend i Ålesund 18. og 19. august? FRAM oppmodar flest mogleg til å ta buss til og frå festivalen. Tar du buss, unngår du problem med parkering, og kan slappe av på reisa til og frå arenaen, seier Inge Rønstad, rådgivar i fylkeskommunen.

Nytt kollektivtilbod mellom Ørsta og Sæbø

Frå 21. august blir kollektivtransporttilbodet mellom Ørsta og Sæbø utvida med bestillingstransport. Dette gjeldpå kveld og helg, i periodar kor det ikkje går buss. Ordninga heiter FRAM Flexx. FRAM Flexx er ein del av det ordinære kollektivtilbodet, og blir køyrd med drosje eller minibuss.

No kan du søke om kreativt stipend

Møre og Romsdal fylkeskommune lyser ut inntil fire startstipend á 100 000 kroner til personar med kreativ fagbakgrunn, som vil starte eller vidareutvikle bedrift i Møre og Romsdal.

Stein Berg Oshaug ny styreleiar i Molde Internasjonal Jazz Festival

Møre og Romsdal fylkeskommune har oppnemnt Stein Berg Oshaug som ny styreleiar i Moldejazz.

Nattbusstilbod under Skjærvafest

Møre og Romsdal fylkeskommune set inn eit utvida tilbod med nattbuss under Skjærvafest i helga. FRAM-bussane vil køyre frå Innlandet og Kristiansund sentrum både natt til laurdag 29. juli og natt til søndag 30. juli.

Første inntaket for vidaregåande skole er klart

9548 søkarar har fått tilbod om plass i 1. inntaket til dei vidaregåande skolane i Møre og Romsdal for skoleåret 2017/2018. I 1. inntaket er det nesten berre søkarar med ungdomsrett som har fått tilbod. Fristen for elevane å svare på 1. inntaket er 14. juli.

Ei reiselivsnæring i vekst gir verdiskapingseffekt

Tala peiker oppover for reiselivsnæringa i Møre og Romsdal. –Reiseliv er faktisk verdas største næring, den er i sterk vekst, og er forventa å vekse betydeleg framover, seier Ragna Brenne Bjerkeset, assisterande regional- og næringssjef i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Innfører tiltak på Seivika-Tømmervåg

Møre og Romsdal fylkeskommune har gått ut med ei oppfordring til transportørar av farleg last (gass) på ferjesambandet Seivika-Tømmervåg.

Fråværet i vidaregåande skole har gått ned

Foreløpige tal frå Utdanningsdirektoratet (Udir) viser at fråværet i vidaregåande skole har gått ned etter innføring av fråværsgrensa.

FRAM har samla alt i ny app

I dag lanserer Møre og Romsdal fylkeskommune og FRAM ein heilt ny app. Med denne appen, kalt FRAM, kan du søke i reiseplanleggaren, kjøpe billett og sjekke avgangen for bussen, hurtigbåten eller ferja gjennom mobilen din.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
Informasjonssjef