Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Fem selskap konkurrerer om busskontrakten for Ålesund, Giske, Sula og Skodje

Møre og Romsdal fylkeskommune har motteke tilbod frå fem aktørar i konkurransen om rute- og skolekøyringa i Ålesund, Giske, Sula og Skodje kommunar.

Desse kunstnarane fekk stipend

Siri Skjerve, Astrid Overaa, Heidi Rødstøl, Lena Nymark, Trygve Nielsen, Charlotte Kirkebø Riise og Raymond Cerrado Knutsen fekk tildelt kunstnarstipend for 2019 i dag. Totalt delte fylkespolitikarane ut 800 000 kr.

Les meir

Nye støtteordningar til unge kokkar og servitørar

Møre og Romsdal fylkeskommune lyser ut to nye støtteordningar for elevar og fagarbeidarar som ønskjer å satse på kokk- og servitøryrket.

Lesekampanjen Sommarles.no er i gang

Laurdag 1. juni starta den digitale lesekampanjen Sommarles.no. Saman med barn frå over 380 andre kommunar, kan alle barn i 1. – 7. klasse i Møre og Romsdal vere med på Noregs kulaste lesekampanje!

Les meir

No kan du komme med innspel til ruteendringar for bussane, hurtigbåtane og ferjene

Arbeidet med den årlege ruteendringsprosessen for kollektivtilbodet i Møre og Romsdal vil starte i august, men det er no du kan komme med innspel til endringar og sende det til kommunen din.

85 millionar til idrettsanlegg i Møre og Romsdal

Møre og Romsdal fylkeskommune fordeler 85 millionar kroner i spelemidlar til idrettsanlegg i 2019. Det er over fire millionar kroner meir enn i fjor, og den største spelemidelpott nokon gong i Møre og Romsdal.

Les meir

Opprettheld kravet om at divisjonsleiing i Statens vegvesen vert lagt til fylket

Fylkesutvalet vedtok i dag ein felles uttale der divisjonsleiing i Statens Vegvesen vert krevd lagt til fylket. Utvalet ber samtidig om eit snarleg møte med samferdselsminister Jon Georg Dale.

Skal lage litterære pusterom

Møre og Romsdal fylkesbibliotek har saman med Trøndelag fylkesbibliotek fått tildelt 3 millionar kroner frå Sparebankstiftelsen SMN til å lage eit heilt unikt litteraturtilbod for folk som ikkje les så mykje elles.

Les meir

Fylkeskommunen har tilsett fylkesvegsjef og kollektivsjef

Ole Jan Tønnesen er tilsett som fylkesvegsjef og Stig Helle-Tautra går inn i stillinga som kollektivsjef i Møre og Romsdal fylkeskommune.  Dei nyoppretta stillingane er ein del av den nye organiseringa av samferdselsområdet, etter oppgåveoverføringa frå Statens vegvesen.

Ålesund, Molde og Kristiansund kan bli Europeisk kulturhovudstad

Fylkeskommunen vurderer å søke om status som Europeisk kulturby for Molde, Kristiansund og Ålesund gjennom konseptet Mørebyen. No er det opp til byane om dei vil bli med.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
kommunikasjonssjef