Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Fylkestinget har møte 10. -12. desember i Molde

Måndag startar tinget med utdeling av miljøprisen og fylkeskulturprisen. Vurdering av fylkeskommunen si økonomiske bærekraft, Nordøyvegen- anbodskonkurranse K5  og kvalitetsmeldinga 2018 for vidaregåande opplæring, er nokre av sakene som fylkestinget skal behandle.

Delte ut stipend til keramikar og tredreiar

For første gong har Møre og Romsdal fylkeskommune delt ut stipend til utøvarar av husflid og tradisjonshandverk.

Profesjonelle kunstnarar fekk reisestipend

For første gong har Møre og Romsdal fylkeskommune delt ut reisestipend til profesjonelle kunstnarar. Stipendet skal bidra til kunstnarleg utvikling.

Rekordmange fullførte vidaregåande skole i Møre og Romsdal

Fylket ligg godt over landssnittet for gjennomføring i vidaregåande skole. Fråværet held seg også stabilt på eit lågt nivå.

Fylkesrådmannen vil utarbeide ny kontantstraumsanalyse

Fylkesrådmannen har i dag informert leiaren i plannemnd for samferdselsutbygging og leiaren i samferdselsutvalet om at det vil bli utarbeidd ei ny kontantstraumsanalyse for prosjektet Nordøyvegen.

Stor satsing på kulturturisme og kulturarv i Møre og Romsdal

Kulturturisme skal bli heilårsnæring i fylket. 4. desember er det avspark for satsinga som skal bidra til å utvikle opplevingar og reiselivstilbod.

No kan du betale kontaktlaust i bussane

I løpet av november vil det vere mogleg å betale kontaktlaust med bankkort i alle bussane til FRAM. I Ålesund, Kristiansund og Molde kan du allereie bruke kortet på denne måten.

Nytt elev- og lærlingombod i Møre og Romsdal

Anita Alnes Solevåg er nytt elev- og lærlingombod. Ho er også mobbeombod for alle i vidaregåande opplæring.

Fylkeskulturprisen 2018 går til Smøla Janitsjarorkester

Kultur- og folkehelseutvalet vedtok samrøystes å gje fylkeskulturprisen for 2018 til Smøla Janitsjarorkester. Prisen blir delt ut under opninga av fylkestinget i Molde, 10. desember.

Miljøprisen 2018 går til Sødahlhuset AS på Åndalsnes

Fylkeskommunen v/ regional- og næringsutvalet vart i dag einige om at miljøprisen i år skal gå til Sødahlhuset AS. Sødahlhuset er ein kafé i sentrum av Åndalsnes med kortreist og berekraftig mat på menyen.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
kommunikasjonssjef