Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Signerte ferjekontrakt for Romsdal

I dag signerte Møre og Romsdal fylkeskommune og Fjord1 ASA kontrakten for drifta av fire ferjesamband knytt til fylkesvegane i Romsdal. Kontrakten startar opp 1. januar 2020.

Kven er den dyktigaste lærlingen i fylket?

No skal ‘Årets lærling’ kårast for første gong i Møre og Romsdal.

Søker magiske augeblink

Vi gir millionstøtte til prosjekt som byr på opplevingar utanom det vanlege.

Bokbåten Epos på ny tokt

Fullasta med bøker og kultur legg det flytande biblioteket ut på tur nummer 105 i Møre og Romsdal. Denne gongen med framsyninga om ormen Gorm og interaktive dyreeventyr!

Åtvarar mot ulovleg bruk av metalldetektor

- Det kan sjå ut som at stadig fleire brukar metalldetektorar til skattejakt i naturen, og dei siste to åra har vi opplevd at det har blitt grove i område med freda kulturminne. Det er viktig at folk kjenner til at dette er ulovleg og straffbart, seier Arve Nytun, arkeolog i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Blir barnet ditt mobba?

Slik skal det ikkje vere! Alle barn og unge har rett til å ha det trygt og godt i barnehagen og på skolen. No har Møre og Romsdal har fått sitt eige mobbeombod som kan hjelpe og støtte deg og barnet ditt.

Fjord1 ASA får kontrakt for ferjesamband i Romsdal

Møre og Romsdal fylkeskommune har tildelt kontrakten for ferjesambanda Sølsnes-Åfarnes, Molde-Sekken, Solholmen-Mordalsvågen og Aukra-Hollingsholm til Fjord1 ASA.

Hugs å søke tilskot for verna fartøy innan 15. oktober

Møre og Romsdal fylkeskommune og Riksantikvaren gir i år ut tilskot til vedlikehald av listeførte fartøy i fylket, gjennom ordninga Samarbeidsrådet for Vest og Sørlandet (SAVOS). Søknadfristen for i år er 15. oktober.

Vil ha fleire jenter i elektrofag

Jentene vel ikkje vekk dei tekniske faga, dei vurderer dei ikkje i det heile tatt. Med prosjektet ‘Jenter i Elektro’ skal fleire jenter få auga opp for elektrofag i vidaregåande skole.

Likestillingsprisen 2018 går til Bygdepride i Ørsta/Volda

Kultur og folkehelseutvalet vedtok i dag å tildele likestillingsprisen 2018 til Bygdepride.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
kommunikasjonssjef