Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

72 millionar til 88 kulturorganisasjonar og –institusjonar i fylket

Pengestøtta frå fylkeskommunen skal gjere det lettare for kulturlivet å tenke langsiktig og planlegge aktiviteten sin. Sjå kven som har fått støtte.

Fylkeskommunen fordeler over 1 million kroner til kulturminne

Eit staseleg murbygg på Aspøya, fjellgard i Gjemnes, smie i Sunndal, stabbur i Sykkylven, prestegard på Valderøya og kvernhus i Aukra får støtte til restaurering og vern. Sjå kva andre kulturminne i fylket som får tilskot.

Seks verneverdige fartøy får pengestøtte

Rapp, Thorolf, Norden og tre andre verna båtar får til saman  875.000 kr til vedlikehald og istandsetting.

Fylkespolitikarane går imot regjeringsforslag om forbod mot myrdyrking

Regjeringa ønskjer å forby nydyrking av myr. I verste fall kan dette bety slutten for Smøla-gulrota, og fylkespolitikarane i Møre og Romsdal går derfor imot forslaget.

Barnehagebarn kan reise gratis med FRAM-bussane

Frå og med 1. januar kan barnehagane reise med FRAM-bussane mellom kl. 09.00 og 13.00 utan å betale for billetten til barna.

Arrangerer fylkets første opplevingsfestival i Fosnavåg 11. og 12. februar

Fylkeskommunen går utradisjonelt til verks for å møte den auka etterspurnaden etter opplevingar i Møre og Romsdal.

Hjerneforskar til konferanse om kreativitet og læring i framtidas skole

Professor Kjeld Fredens argumenterer for at elevar lærer meir og betre viss heile kroppen – gjennom kunst og kultur – får meir plass i skolen. Når fylkeskommunen inviterer til Dialogkonferansen handlar det om nettopp å koble kultur og skole tettare saman.

Kven fortener Fylkesprisen Årets Bedrift 2018?

Kjenner du ei bedrift, lita eller stor, som fortener utmerkinga Årets bedrift? Send inn forslaget ditt innan 28. februar 2019.

Tolv ungdomsprosjekt har fått tildelt midlar frå ungdomspanelet

Før nyttår delte ungdomspanelet ut 125 000 kroner til ungdomsprosjekt omkring heile fylket. Det var mange forskjellige prosjekt som ville ha støtte i år, og midlane har blitt tildelt alt frå utbygging av motorcrossbane, lys- anlegg og sjakkbrikkar.

Kollektivtilbodet i jula og endringar 1. januar

I jula vil det vere eit redusert kollektivtilbod, og frå og med 1. januar vil prisane på billettane justere seg. Nokre av rutene vil óg vere endra frå 1. januar.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
kommunikasjonssjef