Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Millionstøtte til postvegen i Møre og Romsdal

Riksantikvaren gir Fylkeskommunen inntil ein mill kroner for å gjenopplive postvegen som går gjennom heile fylket. Målet er å bygge opp ei ferdselsåre av turløyper og andre  opplevingar i lag med kommunane langs postvegen.

Les meir

28 tidlegare barnevernsbarn fekk orsaking og økonomisk oppreisning for omsorgsvikt og overgrep

Oppreisningsordninga avlutta: - Mange gir uttrykk for at det er ei lette å bli trudd og få fortalt om omsorgssvikten dei var utsette for i barnevernet, andre seier at ordninga kom for seint, seier Åge Brekk, sekretariatsleiar i oppreisningsordninga i Møre og Romsdal fylkeskommune.

17 parti har levert liste til årets fylkestingsval

Då fristen gjekk ut 1. april, hadde 17 parti levert inn listeforslag til fylkestingsvalet 2019.

Fylkespolitikarane: Stopp rasering av helsetilboda

Fylkesutvalet i Møre og Romsdal vedtok i dag ein felles uttale om helsetilbod i fylket. Dei krev eit likeverdig helsetilbod i heile regionen.

Les meir

Aasen er stolt over den fantastiske innsatsen i helgas redningsaksjon

–Eg er stolt over å vere fylkesordførar i eit fylke, der så mange jobba i lag for å berge og ta vare på passasjerane på Viking Sky. Heile regionen stilte opp når det gjaldt, i det som er den største redningsaksjonen sidan Aleksander Kielland-ulykka, seier Jon Aasen.

Auke i kunstnarstipend

Fylkeskommunen aukar pengestøtta til kunstnarar. Nytt i år er eit arbeidsstipend som er ope for søkarar frå alle kunstfelt.

Stor novellekonkurranse i Møre og Romsdal

Likar du å skrive for barn eller vaksne? Har du halvferdige noveller i skrivebordsskuffa? No er tida inne for å finne dei fram!

Les meir

Søkartala er klare: Kva utdanningsprogram er mest pop på vidaregåande skole?

Teknikk og industriell produksjon og helse og oppvekstfag er mest populært, og medier og kommunikasjon og design og handverk har ein opptur.

To tusen nye arbeidsplassar i Møre og Romsdal i 2018

Møre og Romsdal hadde i 2018 ein vekst på vel 1150 arbeidsplassar i næringslivet, 560 i kommunal sektor og 160 i statlege arbeidsplassar. -Svært gledeleg, seier regional- og næringssjef Bergljot Landstad.

Les meir

Martinus Giske Skrede er kåra til Årets lærling!

Som lærling i ambulansefaget i Helse Møre og Romsdal har han lært å handtere alvorleg skada og sjuke, stå i stressande situasjonar og ta leiinga på skadestaden på ein utmerka måte, ifølge juryen.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
kommunikasjonssjef