Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Fleire har fått læreplass, men mange manglar tilbod

–Det langt fleire som har fått læreplass i år, samanlikna med same tid dei to seinaste åra. Men framleis er det mange som står utan tilbod,  fortel fagopplæringssjef Bjørnar Loe.

Utvida ferjetilbod mellom Eidsdal-Linge dei neste to helgane

Sommartabellen med A- og B-ferje blir forlenga til dei neste to helgane, veke 37 og 38, for ferjesambandet 15 Eidsdal-Linge.

Ferjeruta Åfarnes-Sølsnes og bussrutene 420 og 421 blir endra 18. september

Frå og med måndag 18. september vil det køyre éi ferje på rute 36 Åfarnes-Sølsnes igjen. På grunn av dette vil det bli nokre endringar på avgangstidene til rute 420 FRAM Ekspress Åndalsnes-Molde og 421 Molde-Sølsnes frå same dato.

Meir digitalt, mindre besøk i biblioteka

Fleire låner e-bøker, men tal på besøk i biblioteka her i fylket er lågast i landet.

Over 4000 unge var med på Sommarles

For andre gong har biblioteka i Møre og Romsdal tilbydd den digitale lesekampanjen Sommarles. Kampanjen har vore ein stor suksess hos leselystne i fylket, og heile 4081 brukarar har registrert seg.

Forslag om å endre på busstilbodet i Giske og Ålesund

- Busstraseane og –rutene har vore uendra i kommunane Giske og Ålesund i mange år, medan det har skjedd mykje med bustadutbygging og næringsutvikling, seier Svein Ivar Aarskog, rådgivar og fagansvarleg i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Torunn Haldorsen får Likestillingsprisen 2017

Bakgrunnen for prisen er Haldorsen sitt arbeid for fremme openheit om seksuell orientering.

Endringar for nattbussen i Ålesund

Frå og med natt til 10. september, blir det endringar for nattbussen i Ålesund. Dette i samband med at skjenketida i Ålesund er endra.

- Det skal vere trygt å ta skolebussen

Samferdselssjef Arild Fuglseth seier seg lei for at ei gruppe elevar i Kristiansund fekk ei ubehageleg oppleving under skoleskyssen på måndag. – Det skal vere trygt å ta skoleskyss, presiserer han. Bussen skal stoppe ved dei busstoppa der passasjerane ønsker å gå av. Når dette ikkje skjer, er det ikkje vanskeleg å forstå at elevane vart urolige og redde, seier Fuglseth.

Idrettsstipend til Emilie, Felix og Molde HK Elite

Kultur og Folkehelseutvalet vedtok i dag å tildele idrettsstipend for 2017 til to unge, talentfulle utøvarar, Emilie Øverås (17) frå Ålesund golfklubb og Felix Baldauf (22) frå IL Braatt i Kristiansund. Molde HK Elite fekk tildelt klubbstipend.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
kommunikasjonssjef