Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Nyheiter

Møre og Romsdal fylkeskommune er ein politisk styrt organisasjon, med direkte val til fylkestinget kvart 4. år. Inneverande valperiode starta i oktober 2011. Fylkesordførar Jon Aasen (Ap) leiar møta i fylkestinget og fylkesutvalet, og er fylkets øvste politiske leiar.


Fylkesordførar Jon Aasen sin tale til fylkestinget

Fylkesordførar Jon Aasen holdt i dag sin årlege tale til fylkestinget. Talen er den siste Jon Aasen vil halde som fylkesordførar, og tingsamlinga er den siste samlinga i denne valperioden.

Les meir

Fylkestinget har møte 17.-18. juni i Ålesund

Fylkestinget startar med utdeling av fylkesprisen Årets bedrift, og deretter held fylkesordføraren Jon Aasen sin årlege tale. Behandlinga av politiske saker begynner kl. 16. 

Les meir

Pipelife Norge AS heidra av fylkestinget

Pipelife Norge AS fekk i dag overrekt fylkesprisen årets bedrift ved opninga av fylkestinget. Pipelife Norge AS fekk prisen for satsinga på robotisering, digitalisering og dyktige fagarbeidarar.

Les meir

Møte i fylkesutvalet 17. juni

I samband med fylkestingssamlinga er det eit ekstraordinært møte i fylkesutvalet. Bypakke Ålesund og aksjeteikning i Helseinvoasjonssenteret er mellom sakene som skal behandlast. 

Les meir

Opprettheld kravet om at divisjonsleiing i Statens vegvesen vert lagt til fylket

Fylkesutvalet vedtok i dag ein felles uttale der divisjonsleiing i Statens Vegvesen vert krevd lagt til fylket. Utvalet ber samtidig om eit snarleg møte med samferdselsminister Jon Georg Dale.

Les meir

Møte i fylkesutvalet 3. og 4. juni 2019

Det to dagar lange møte i fylkesutvalet har no starta opp.  Politikarane skal mellom anna behandle ​revidert økonomiplan 2019 -2022, AutoPASS-regulativ på fylkesvegferjer og sak om politisk organisering frå valperioden 2019 - 2023.

Les meir

Fylkesprisen Årets Bedrift 2018 går til Pipelife Norge AS

Får prisen for satsinga på robotisering, digitalisering og dyktige fagarbeidarar.

Les meir

Ungdomspanelet har gitt 13 ungdomsaktivitetar støtte på totalt 125 000 kroner

Ballettshow, innovasjonscamp, utstyr til ungdomsklubb, escape room, sveiseverkstad og gjennomføring av skredkurs er nokre av tiltaka som har fått tildelt midlar av ungdomspanelet.

Les meir

Fylkesting i Ulsteinvik i dag - 08. april

Møte i fylkestinget har no starta opp. Rekneskap og årsmelding for 2018, status Spjelkavik Arena og Opera- og kulturhus i Kristiansund er mellom sakene tingsete skal behandle.

Les meir

17 parti har levert liste til årets fylkestingsval

Då fristen gjekk ut 1. april, hadde 17 parti levert inn listeforslag til fylkestingsvalet 2019.

Les meir

Kontaktpersonar

Jon Aasen Jon Aasen
Fylkesordførar
71 28 04 47 /
Mob. 900 80 387
Send e-post
Gunn Berit Gjerde Gunn Berit Gjerde
Fylkesvaraordførar
71 28 04 51 /
Mob. 415 44 001
Send e-post
Ottar Brage Guttelvik Ottar Brage Guttelvik
Fylkesrådmann
71 28 01 63 /
Mob. 901 08 512
Send e-post