Møre og Romsdal fylkeskommune > Politikk > Stortingsval 2017 > Stemme i utlandet, på Svalbard og Jan Mayen

Stemme i utlandet, på Svalbard og Jan Mayen

Velgere som ikke er i hjemkommunen på valgdagen den 11. september 2017, kan forhåndsstemme enten i Norge, i utlandet, på Svalbard eller Jan Mayen.

Velgere som er bosatt i utlandet, eller som oppholder seg midlertidig i utlandet, kan forhåndsstemme hos utenriksstasjoner eller stemmemottakere som er oppnevnt av Sysselmannen på Svalbard og av Valgdirektoratet.

Forhåndsstemmeperioden utenriks er fra og med 1. juli til og med 1. september 2017.

Svalbard har Sysselmannen bestemt at siste frist for å forhåndsstemme er 1. september 2017.

Du er selv ansvarlig for å stemme så tidlig at stemmen kommer frem til riktig kommune senest kl. 17 dagen etter valgdagen 11. september for å telle med i oppgjøret. Husk derfor å stemme så tidlig at stemmen kommer frem i tide med normal postgang.

Det brukes ikke valgkort ved forhåndsstemmegivningen i utlandet. Det eneste du trenger å ta med er legitimasjon.

For meir informasjon, sjå www.valg.no eller ta kontakt med kommunen.