Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Lesekampanjen Sommarles.no er i gang

Laurdag 1. juni starta den digitale lesekampanjen Sommarles.no. Saman med barn frå over 380 andre kommunar, kan alle barn i 1. – 7. klasse i Møre og Romsdal vere med på Noregs kulaste lesekampanje! 

Les meir

Skal lage litterære pusterom

Møre og Romsdal fylkesbibliotek har saman med Trøndelag fylkesbibliotek fått tildelt 3 millionar kroner frå Sparebankstiftelsen SMN til å lage eit heilt unikt litteraturtilbod for folk som ikkje les så mykje elles.

Les meir

Stor kartlegging i folkebiblioteka: Kompetente, men manglar ressursar

Tilsette i folkebiblioteka meiner dei treng meir opplæring og større ressursar for å løyse alle dei nye oppgåvene dei har fått.

Les meir

ABM nettverksmøte om digitalisering 28.5.2019 i Ålesund

Møre og Romsdal fylkesbibliotek og Interkommunalt arkiv for Møre og Romsdal inviterer arkiv, bibliotek, museum og kulturvern i fylket til eit nettverksmøte med presentasjonar og drøftingar kring digitalisering av kulturarven med fokus på lokalhistorisk materiale på Scandic Hotel Ålesund, Molovegen 4, 28. mai 2019 kl. 9.30-16.30.

Les meir

Bokbadkurs 13. og 14. mai 2019

Møre og Romsdal fylkeskommune ved fylkesbiblioteket inviterer bibliotektilsette til Bokbadkurs måndag 13. mai i Ålesund og tysdag 14. mai i Molde. Invitasjonen går ut til folkebiblioteka, biblioteka på dei vidaregåande skulane og fagbiblioteka i fylket.

Les meir

Stor novellekonkurranse i Møre og Romsdal

Likar du å skrive for barn eller vaksne? Har du halvferdige noveller i skrivebordsskuffa? No er tida inne for å finne dei fram!

Les meir

Arrangementsstøtte 2019

Frå 2019 vert arrangementsstøtte til biblioteka del av den fylkeskommunale ordninga:
«Tilskot til lokale kulturarrangement»
Les meir

Ny rådgivar

Åshild Widerøe er  tilsett som ny rådgivar i 100 % stilling ved fylkesbiblioteket og startar her 18. februar.

Les meir

Bokbåten Epos på ny seilas

Snart kjem bokbåten til ei hamn nær deg: Epos legg til kai 55 stadar i Møre og Romsdal, fullasta med forfattarbesøk, verdens verste show og spanande eventyr.

Les meir

Bokbåten Epos i 2018

2018 er snart forbi, og bokbåten Epos har som vanleg hatt to turar dette året. 

Les meir