Møre og Romsdal fylkeskommune > Tenesteområde > Kultur > Økonomisk støtte og stipend > Kulturminneforvalting > Tilskot til bygningar og anlegg i verdsarvområdet

Helge Aarset Helge Aarset
Rådgivar, overarkitekt

Antikvariske retningslinjer
PDF-dokument - 1,69 MB

Tilskot til bygningar og anlegg i verdsarvområdet

Tilskot frå Statsbudsjettet kap. 1429, post 79 til vedlikehald, istandsetting og/eller restaurering av bygningar og anlegg innanfor verdsarvområdet Vestnorsk Fjordlandskap – delområde Stranda og Norddal.

Kven kan søke?

Tilskot kan tildelast private eigarar av kulturminne innanfor verdsarvområdet Vestnorsk Fjordlandskap, delområde Stranda og Norddal, private stiftingar, foreiningar/organisasjonar/sameige, frivillige og liknande.

15.oktober

Vilkår for tilskot

• Omsøkte tiltak skal ikkje vere starta opp på søknadstidspunkt. Allereie igangsette arbeid, eller avslutta tiltak, kan ikkje rekne med å få støtte.
  • Alle tiltak skal skje i tråd med antikvariske retningsliner for istandsetting, materialbruk og liknande. Sjå også rettleiar i menyen til høgre.
  • Bygningane må vere bevart på sin opphavlege plass.
  • Møre og Romsdal fylkeskommune har høve til å godkjenne utførande handverkar på kulturminne det blir gitt tilskot til.

Krav til søknad

• Fotodokumentasjon (Oversiktsbilete og detaljbilete)
  • Detaljert tilstandsvurdering
  • Detaljert skildring av det planlagde tiltaket.
  • Detaljert plan for arbeidet frå handverkar og/eller rådgivarar
  • Spesifisert kostnadsoverslag frå handverkar og/eller rådgivarar
  • Finansieringsplan

Søknadsbehandling

Kultur- og folkehelseutvalet gjer endeleg vedtak om tildeling av tilskot. Tildelte midlar blir offentleggjort i brev til søkjarane.

Kor kan du søke?

Merk deg feltet «viktig informasjon» før du fyller ut skjemaet. Om du har spørsmål til korleis du registrerer seg som brukar, kan du gå inn på: http://support.regionalforvaltning.no/support/home