Runar Vestheim
Regional- og næringssjef
Anna-Marie Hatlestad
Rådgivar

Fylkeskommunen aukar støtta til iKuben

Møre og Romsdal fylkeskommune løyver 4 500 000 kroner til den tverr-industrielle klynga iKuben for perioden 2018 – 2020. iKuben arbeider med tiltak som bidrar til å styrke medlemsbedriftene sin konkurranseevne.

Bilete frå nettstaden til IKuben

Medlemsbedriftene i NCE iKuben er i hovudsak globale aktørar, og viktige industribedrifter både nasjonalt og regionalt. Økonomien i verda er i rask endring, det same er utviklinga av ny teknologi. Dette utfordrar konkurranseevna og posisjonen til etablerte selskap.

- Framtida for arbeidsplassane og industrien i Møre og Romsdal er avhengig av at bedriftene er i stand til å ligge i front, seier leiar for regional- og næringsutvalet, Runar Vestheim.

iKuben kom nyleg med i det statlege klyngeprogrammet Norwegian Centre of Expertise (NCE). Klynga har sidan 2012 hatt status som Arenaprosjekt, og fylkeskommunen har vore inne med støtte også her. NCE iKuben har hatt stor aktivitet gjennom heile Arenaperioden og har sett i verk ei rekke forskings- og utviklingsprosjekt i regi av medlemsbedriftene. Nye produksjonsprosessar, forretningsmodellar hos dei deltakande bedriftene er nokre av resultata.

NCE iKuben bygger nettverk mellom bedriftene, forskings- og utviklingsinstitusjonane og andre klynger. Det er også etablert samarbeid mellom nasjonale og internasjonale kompetansemiljø.