Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Samferdsel

Omkøyring for kollektivtrafikken når Gjemnessundbrua er stengd

Laurdag 25. og søndag 26. november vil køyringa for FRAM Ekspress rute 905 Ålesund/Molde/Kristiansund til/frå Trondheim bli lagt om. Dette er på grunn av nødvendig vedlikehaldsarbeid, som stenger Gjemnessundbrua for all trafikk denne helga. 

Les meir

Endring på ein avgang frå Juv frå 20. november

Bussavgangen frå Juv i Giske (664) blir flytta frå 07.00 til 06.55 

Les meir

Oppmoding frå FRAM: vis at du skal på

Det er ikkje alltid lett for ein bussjåfør å sjå dei som står på busshaldeplassane eller vite om dei som står der faktisk ønsker å vere med bussen. Derfor går FRAM no ut med ei oppmoding til alle bussreisande: vis at du skal på!

Les meir

Arbeid i Ellingsøytunnelen, Valderøytunnelen og Godøytunnelen

Ellingsøytunnelen, Valderøytunnelen og Godøytunnelen skal rustast opp, og snart startar arbeidet. Det er Statens vegvesen som har ansvar for prosjektet.

Les meir

No er det enda enklare å lese av billetten på hurtigbåtane til FRAM

I september fikk hurtigbåtane på rutene Hareid-Valderøya-Ålesund, Langevåg-Ålesund, Ålesund-Valderøya-Nordøyane og Molde-Vestnes-Sekken skjermar som kan lese av både QR-koden på billettane i FRAM-appen og billettane på reisekorta.

Les meir

Dette er forslaga for bussrutene i Ålesund og Giske

- Vi har tidlegare gått ut med at samferdselsavdelinga i Møre og Romsdal fylkeskommune foreslår endringar i busstilbodet i kommunane Ålesund og Giske har fått mange spørsmål om kva endringsforslaga går ut på, seier Svein Ivar Aarskog, rådgivar og fagansvarleg i Møre og Romsdal fylkeskommune. 

Les meir

Romsdal får miljøferjer

Møre og Romsdal fylkeskommune fortsett elektrifiseringa av ferjetrafikken. No står  ferjesamband i Romsdalen for tur. Enova bidreg med inntil 46 millionar kroner.

Les meir

Fram Ekspress køyrer via Vinjerøra frå 2. oktober

Frå 2. oktober kan du ta rute 905 FRAM Ekspress frå Staurset, Haukvika og Vinjeøra til Trondheim.

Les meir

Frå 1. oktober kan du ha med hund på FRAM Ekspress-rutene

For å gjere det enklare å reise kollektivt med hund, vil det frå søndag 1. oktober vere tillat å ha med hunden om bord på FRAM Ekspress-rutene.

Les meir

Nytt og betre rutetilbod på Smøla

I haust starta eit nytt og betre rutetilbod med bussrutene 831 og 832 på Smøla. No er det korrespondanse både til og frå alle hurtigbåtavgangane til Kystekspressen på Edøya.

Les meir

Kontaktpersonar

Arild Fuglseth Arild Fuglseth
Samferdselssjef
71 28 02 67 /
Mob. 915 30 085
Send e-post
Magne Arild Vinje Magne Arild Vinje
ass. samferdselssjef
71 28 02 79 /
Mob. 913 78 582
Send e-post

Samferdselsavdelinga

Møre og Romsdal fylkeskommune er største vegeigar i fylket og har ansvar for å planlegge tiltak, utbygging, drift og vedlikehald av fylkesvegnettet. Fylkeskommunen har også ansvar for buss, hurtigbåt og ferje i fylket gjennom kollektivtilbodet FRAM.

Gjennom samferdselsarbeidet ønsker fylkeskommunen å bidra til å skape eit attraktivt fylke, med eit godt transportsystem, så vel for gåande og syklande som for kollektivreisande og bilistar.

Kollektivtilbodet

Reisekort

Handlingsplan samferdsel 2013-2022

Handlingsprogram for samferdsel 2018

Snarvegar