Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Utdanning

Tok sølv på Gründercamp

Elevene fra Atlanten videregående skole tok sølv på årets nasjonale Gründercamp i Trondheim.

Les meir

Ny rektor ved Atlanten videregående skole

Trond Hjelle (38) er tilsett i og har takka ja til stilling som rektor ved Atlanten videregående skole.

Les meir

- Fenomenalt tilbod frå Fylkeskommunen!

Dette seier ein av lærarane som onsdag 16.januar deltok på oppstarten av vidareutdanningstilbodet som Utdanningsavdelinga i Møre og Romsdal Fylkeskommune tilbyr.

Debatten har gått høgt om den frustrasjonen som digitale verktøy skaper i vidaregåande opplæring. Elevar som forsvinn på Facebook, som spelar vekk store perioder av tida i skulen og lærarar som ikkje kan å bruke verktøya.  Fjern det frå skulen, er svaret frå nokon. Andre ønskjer meir bruk av digitale verktøy. Men alle er samde om at styringa av bruken er avgjerande for utbyttet.

Les meir

Nygiv.ndla.no

NyGIV er ein nasjonal dugnad for å auke gjennomføringa i den videragåande opplæringa. Satsinga går over tre år og har som mål å etablere eit varig samarbeid mellom stat, fylkeskommuner og kommuner for å betre føresetnadane til elevane for å fullføre og bestå vidaregåande opplæring.

Les meir

Informasjon, tips og råd til deg som skal søke læreplass

Ønsker du læreplass i Møre og Romsdal?

Då kan desse nye informasjonshefta gi deg masse nyttige tips!

Les meir

Høyring ny Ålesund-struktur for vgs

I samband med arbeidet med å lage utviklingsplan for dei fire vidaregåande skolane i Ålesund vart første høyring presentert på Borgund vgs i dag. Sjå presentasjonane her.

Les meir

Møte i utdanningsutvalet 12. november

Byggeprogram for Molde vgs., Romsdal vgs. og Kristiansund vgs., Utviklingsplan for Gjermundnes vgs. og økonomiplan med budsjett er mellom sakene utdanningsutvalet skal behandle måndag 12. november.

Les meir

Norgesmeistrar i yrkesfag!

Nærare 280 ungdommar frå heile Norge konkurrerte mot kvarandre i sine respektive fag under yrkes-NM på Lillestrøm 31.oktober – 2.november. Frå Møre og Romsdal deltok 10 ungdommar, og 4 av dei kom heim til fylket med medaljar i edelt metall.
Les meir

Impulskonferansen 2012

Impulskonferansen 2012 om pedagogisk bruk av IKT i skulen vart arrangert i Ålesund i oktober. Vel 200 lærarar deltok på konferansen som i år hadde tema om opphavsrett, omvendt undervisning, nettbrett, bruk av spel i undervisninga m.m. Konferansen i år vart opna av fylkesordførar i Møre og Romsdal, Jon Aasen. Impulskonferansen er eit samarbeid mellom fylkeskommunane i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, og det er 2.året konferansen vert arrangert.

Les meir

Om opphavsrett på Impulskonferansen

På Impulskonferansen som vart arrangert 25.-26.oktober i Ålesund bidrog mellom anna Senter for IKT i utdanninga. Torbjørn D. Moe er seniorrådgivar på senteret og  har fleire års erfaring med pedagogisk bruk av IKT på ulike nivå i utdanningssystemet. Han meiner at den viktigaste endringa som har skjedd innanfor pedagogisk bruk av IKT sidan midten av 80-talet er Internettet i seg sjølv. Og at dei debattane vi ser i dag knytt til IKT i skulen er mykje gjentakingar i utfordringar.

Les meir

Kontaktinfo Utd

Møre og Romsdal fylkeskommune
Utdanningsavdelinga
Postboks 2500, 6404 Molde
Telefon: 71 28 00 00
E-post: utdanning@mrfylke.no 

Anna kontaktinfo til utdanningsavdelinga:

Inntak av elevar til vgs:
Tlf 71280150 epost inntak@mrfylke.no

Karriere Møre og Romsdal:
karriere@mrfylke.no 

Eksamen:
eksamen@mrfylke.no

Om utdanningsavdelinga

Utdanningsavdelinga har det administrative skoleeigaransvaret for dei vidaregåande skolane i fylket, vidaregåande opplæring i bedrift og fagskole.  Det er i dag 25 skolar og om lag 1300 godkjende lærebedrifter som gir tilbod innanfor ulike utdanningsprogram, fag og bransjar. 

Dokument

Årshjul for kvalitetsarbeid
PDF-dokument - 184,65 kB
Ordensreglement
PDF-dokument - 531,59 kB
Kvalitetsplanen
PDF-dokument - 753,75 kB