Desentralisert ordning – lokal kompetanseutvikling

Kunnskapsdepartementet starta i 2017 innføring av desentralisert ordning for kompetanseutvikling i skolen. Fylkeskommunane kom med i ordninga frå 2019. Hausten 2019 blir det og innført ei desentralisert ordning for kompetanseutvikling innan yrkesfag.

Til deg som har søkt læreplass

I forbindelse med søknad om læreplass skoleåret 2019/2020 har vi sendt deg brev datert 11.06.19 der vi ber deg registrere ditt svar.

Det blir ikkje lærarstreik på skolane i Ålesund

Det blir likevel ikkje streik. Fagorganisasjonane Unio og Akademikarane vart einige med KS i går kveld.

Mogleg streik på fem vidaregåande skolar frå fredag 24. mai

Over 200 lærarar ved fem vidaregåande skolar i Ålesundsregionen, står i fare for å bli tatt ut i streik komande fredag.

Kvalitetsplan for vidaregåande opplæring 2019-2023

Kvalitetsplanen for vidaregåande opplæring i Møre og Romsdal 2019-2023 var oppe til behandling i Utdanningsutvalet 09.05.2019. Sjå møteprotokoll her: https://mrfylke.no/Politikk/Moeteplan

Til deg som har fått læreplass

I forbindelse med søknad om læreplass skoleåret 2019/2020 må du som har fått deg læreplass registrere deg.

Viktige datoar for lærlingar og instruktørar

Er du 1.års lærling eller instruktør?
Utdanningsavdelinga ber deg om å halde av datoen som er relevant for deg:

350 får beskjed om skoleplass

Rundt 350 søkarar til vidaregåande opplæring i Møre og Romsdal får i desse dagar tilbod om skoleplass for neste skoleår.

Elevundersøkinga 2018-2019

I Elevundersøkinga får elevane seie si meining gjennom å svare på ei rekke spørsmål om forhold som er viktige for læring og trivsel i skolen. Det er frivillig for elevane å svare på undersøkinga.

I Møre og Romsdal svarte heile 89,3 prosent av elevane på dei vidaregåande skolane på undersøkinga. Resultata frå Elevundersøkinga blir nytta av skolar og skoleeigar som ei hjelp til å analysere og utvikle elevane sitt læringsmiljø, og legg føringar for kvalitetsarbeidet innan vidaregåande opplæring i fylket.

Best i landet: 4 av 5 lærlingar tek fagbrev innan fem år

To år etter påbegynt læretid har 61 prosent av lærlingane som starta i Møre og Romsdal oppnådd fag- eller sveinebrev. Etter fem år er delen 88 prosent. Det er best i landet.