Møre og Romsdal fylkeskommune > Tenesteområde > Utdanning > Nyheter > 47 vil ha fagbrev som renholdsoperatør

Elisabeth Kandal Elisabeth Kandal
Seksjonsleder øk/adm
Inger Lise Trønningsdal Inger Lise Trønningsdal
Rådgivar

47 vil ha fagbrev som renholdsoperatør

Romsdal videregående skole, ved ressrussenteret, starter tirsdag 12. oktober opp eksamensforberedende kurs for fagbrev som renholdsoperatør. Hele 47 deltakere er påmeldt.

En forholdsvis stor del av deltakerne er fra andre land enn Norge, og det er veldig positivt at også disse tar utfordringen. Ellers kommer deltakerne geografisk fra flere kommuner i Romsdal og på Sunnmøre, men skolen vil spesielt fremheve god deltakelse fra Fræna kommune og Molde kommune.

1. gruppe har oppstart kl 10:15 ved Romsdal vgs. G-blokka, klasserom 208 og 2. gruppe kl 14:00 klasserom 212. Eventuelle journalister har da mulighet til intervju med arrangør og deltakere.

De påmeldte har generelt lang praksis, og ønsker å ta den teoretiske eksamenen og deretter melde seg opp til fagprøven. Kurset er på totalt 100 timer undervisning, med eksamen til våren 2011.

Det har lenge vært et ønske å kunne tilby kurset for denne yrkesgruppen, og skolen har opplevd stor interesse fra arbeidsgivere for å få dette til praktisk og økonomisk. I tillegg har utdanningsavdelinga, ved voksenopplæringa i fylket, bidratt med tilskudd og kompetanse.

Randi Slettedal vil ha hovedansvaret for det faglige opplegget. Hun er en ressursperson med god kompetanse og lang erfaring i faget.

Kontaktpersoner:

Romsdal vgs.: Elisabeth Kandal mob. 90973796, Oddny Raknes (ledende renholder) tlf 41541347

Molde kommune: Marita Raanes (Virksomhetsleder renhold) mob. 90127820

Møre og Romsdal fylkeskommune, voksenopplæring: Inger Anita Trønningsdal, mob 95065483