Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Bokbåten Epos på ny tokt

Fullasta med bøker og kultur legg det flytande biblioteket ut på tur nummer 105 i Møre og Romsdal. Denne gongen med framsyninga om ormen Gorm og interaktive dyreeventyr!

Les meir

Inspirasjonssamling for leseombod

Tysdag 18. september var 38 leseombod og -kontaktar samla på Vestnes fjordhotell til ein dag med påfyll og inspirasjon.

Les meir

Bibliotekprisen 2018 til Bjørg Moltu!

Norsk bibliotekforening avdeling Møre og Romsdal delte 5. september ut Bibliotekprisen for Møre og Romsdal 2018 under årsmøtet sitt. Vinnaren vart Bjørg Moltu, biblioteksjef i Stordal kommune.

Les meir

Barn i Møre og Romsdal er glade i å lese

For tredje år på rad har biblioteka i Møre og Romsdal tilbydd den digitale lesekampanjen Sommarles. I fjor hadde Møre og Romsdal ei oppslutning på 19,1% med 4081 registrerte brukarar, og i år har oppslutninga auka til 28,8%.

Les meir

Stjernearkitekt til Bibliotekdagane

Litterære stjerner på Bjørnsonfestivalen får i år selskap av ein nederlandsk stjernearkitekt, når Bibliotekdagane går av stabelen 5.-6. september i Molde.

Les meir

Velkommen til bibliotekdagane 2018

Bibliotekdagane 2018 arrangerast i Molde 5.-6.9.

Les meir

Ein million til makerspace i bibliotek

Møre og Romsdal fylkeskommune lyser no ut midlar for å styrke folkebiblioteka i Møre og Romsdal sin posisjon som møteplass og aktiv formidlar av kunnskap og kultur. Dette skal skje gjennom ei pilotsatsing på makerspace i biblioteka. I første omgang betyr det at eitt til tre bibliotek vil få støtte til å utvikle nye, spanande tilbod til innbyggarane.

Les meir

Søk arrangementsstøtte for hausten!

Arrangementstøtte hausten 2018 vil gå til søknadar som inneheld utprøving av konseptet Makerspace.

Les meir

Tildelt arrangementsstøtte vår 2018

Ved utgang av søknadsfrist var det mottatt 7 søknadar. Alle desse vart innvilga

Les meir

I dag startar lesekampanjen Sommarles

Frå og med i dag kan alle barn i  1. - 7. klasse i Møre og Romsdal vere med på Noregs kulaste lesekampanje. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mykje dei berre orkar i løpet av ein lang sommarferie

Les meir