Frivilligheita sin dag

5/12 2021 09:00 - 23:59
Møre og Romsdal
Skriv ut

Søndag 5. desember er den internasjonale frivilligheitsdagen. 

Møre og Romsdal fylkeskommune skal vere med på markeringa, og vi oppfordrar kommunar, organisasjonar og næringslivet til å lyse opp heile fylket for å markere starten på Frivilligheita sitt år, 5. desember.

Her kan du sjå ein oversikt over dei som har meldt inn sitt arrangement:

Namn på organisasjon:Beskriving av arrangementet
Stiftinga Viti, ÅlesundFørjulssøndag på Sunnmøre museum med julestemning og aktivitetar for store og små. Museet sine frivillige i Museumslaget, MK Heland og Storeggen deltek med bakst og verkstader. Vi markerer med lommelykttur til museumssætra kl 15. Direktør i Viti Audhild Gregoriusdotter Rotevatn og representant frå museumslaget Kari Steinsvik leier den korte turen. Vel framme vankar det eit lita overrasking!
Moldemarkas VennerMoldemarkas Venner markerer åpning av Frivillighetens år 2022 søndag 5. desember kl 12-15. Vi har åpent hus i Damvokterhytta der det serveres kaffe og kaker. I Midtveishuken serverer nissene gløgg og boller. Alt er gratis. Ta gjerne med kopp. Parker i Jensgurilia og ta turen i Runden (rundt Øverlandsvatnet).
DNT SunnmøreBli med på adventstur i Spjelkavika! Vi starter ved Turheisa fra kl. 11 og turen går oppover turveien til forbi den øverste gapahuken. Der vil vi ha bålpanner og langs veien kan barna være med på Turbos julebingo!

Ta gjerne med penn/blyant til bingoen selv.

Nissens gode hjelper har lovet å komme - kommer du også?
Rauma FrivilligsentralLysmarsjer rundt omkring i kommunen.
Åndalsnes: Oppmøte kl. 16.50 på Rauma Kulturhus. Ta med hodelykt, refleks og klær etter vær.
Eidsbygda: Oppmøte kl. 17.00 på butikken. Ta med hodelykt, refleks og klær etter vær.
Vi håper å få med flere bygder. Følg arrangementet på Rauma Frivilligsentral sin FB - side for mer informasjon.
Valldal idrettslag og Valldal helselagSøndag 5. desember kl 16.00 Lysmarsj frå Valldal idrettslag sitt klubbhus på Omenås. Enkel servering på/ved klubbhuset. Husk hodelykt og refleksvest!
Averøy FrivilligsentralLYS OPP AVERØY FOR FRIVILLIGHETEN
Klokka 16:00 blir det lys-tog fra kommunehuset opp til barneskolen og tilbake.  Det vil bli satt fakler langs løypen.  Ta med hodelykt eller lommelykt hvis du har.  Husk refleksvest.  Når vi kommer tilbake til kommunehuset blir det julemusikk, bålpanne, gløgg, mandariner og pepperkaker utenfor kommunehuset.  Averøy Frivilligsentral blir åpen.
Stranda FrivilligsentralFakkeltog i heile kommuna. Stranda tettstad i regi av FS, Kultureining, Folkehelsekoordinator og 2 frivillige. I Liabygda i regi av Helselaget, i Geiranger i regi av Idrettslaget , på Hellesylt i regi av Ungdomslaget. Tidspunkt mellom 15.30 - 18.00  Servering av gløgg, pepperkaker, pølser, kakao, popkorn etc.  Rebus/Quiz, familiekino, lysmesse.  Frivilligsentralen har utarbeidd ein appell i anledning dagen som blir sendt og lest opp  i heile kommunen. Elles lesarinnlegg i lokalavisa og bruk av sosiale medier
Høgnakken velforeningKort lysmarsj med hovudlykt, med besøk av julenissen på slutten av marsjen.
Sykkylven kommune ved frivilligsentralen og frivilligeFakkeltog gjennom sentrumsgata og opningsfest for Frivilligåret 2022 i kyrkjekjellaren.

Link til arrangement på Facebook https://www.facebook.com/events/2194195964065441
Averøy kommune / frivillighetssentralen/ idrettsrådetDet blir arrangert lystog fra kommunehuset. Alle frivillige organisasjoner i kommunen blir invitert.
Det blir satt ut bålpanner rundt kommunehuset og servering av sponset gløgg,pepperkaker og clemenriner.
Frivillighetssentralen er åpen.
Arrangementet er et samarbeid mellom kommunen,Frivillighetssentralen og idrettslagene.

 

Skal du ha eit arrangement 5. desember i år? Fyll gjerne inn skjema , så legg vi ditt arrangement til i lista (lenke opnas i ny fane)

Snarvegar

Kontakt