Tannhelsetilbod til aldersgruppa 21-26 år

Frå 1. januar 2023 er det offentlege tannhelsetilbodet utvida til å gjelde personar som er 23, 24, 25 eller 26 år. Dette er ei utviding av tilbodet som vart gitt 21- og 22-åringane 1.1.2022. Helse- og omsorgsdepartementet har enno ikkje formelt gitt oppdraget til fylkeskommunane, med avklaring av korleis detaljane i tilbodet blir. Derfor vil fylkeskommunen administrere dette på samme måte som ordninga for 21- og 22 åringar, inntil eventuelt noko anna blir bestemt av departementet.

Kven gjeld tilbodet for?

Frå det året du fyller 21 år, og til og med det året du fyller 26 år, kan du få tannbehandling til 50 prosent rabatt i den offentlege tannhelsetenesta. Oversikt over offentlege tannklinikkar i Møre og Romsdal finn du her. Tilbodet gjeld for dei som bur eller som oppheld seg i fylket.

Rabatten gjeld ikkje kosmetisk tannbehandling, t.d. tannbleiking.

Dersom du har trygderettar på tannbehandlinga, får du 50 prosent rabatt på eigendelen etter at trygderefusjonen er trekt frå.

Gjeld rabatten også behandling hos privat tannlege?

Dersom den offentlege tannklinikken ikkje kan gi deg time innan tre månader, kan du ta kontakt med ein privat tannlege for behandling. I slike tilfelle skal den offentlege tannklinikken føre inn i journalen din at du kan ta kontakt med privat tannlege etter eige ønskje. Utgiftene som refunderast blir registert i journalen din i den offentlege tannhelsetenesta.

• For å få refundert 50 prosent av behandlingsutgiftene må du sende ei spesifisert kvittering for tannbehandlinga som du får frå den private tannklinikken til:
    • Fylkestannlegen i Møre og Romsdal fylkeskommune, fakturamottak,
    • postboks 2501,
    • 6404 Molde.

Hugs å oppgi namn, fødselsdato, adresse og kontonummer (11 siffer).

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.