Om turen

Kommune

Vestnes

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Hagnesrunden

Kulturminner

På berget nedenfor terrassen på Friområdet på Hagneset sto Henrik Ibsen i juli 1862 og laget tegningen "Fra Vestnes". Se denne linken: http://www.arkivverket.no/webfelles/manedens/mai2006/hovedside.html Hannibal Sehested var greve (gift med Kongens datter) og dansk stattkolder i Norge 1642 - 1651. Han opprettet Det norske postverk i 1647. Sehested var i noen år eier av Vestnes gard og gods. Ved porten i vestenden av kirkegården står en minnestein over Walter Scott Dahl. Dahl var ordfører i Vestnes og stortingsmann/ statsråd i andre halvdel av 1800-tallet. Vestnes kirke er en langkirke bygget 1872. Gamlebrua over Vestnesstraumen blei bygget i 1844 og førte all trafikk over straumen helt til 1955 da ei ny blei åpnet. Den tredje broa over Vestnesstraumen var ferdig i 1998.

Turbeskrivelse - hvor skal du gå/sykle/padle/gå på ski

Turen starter på Hagnesvegen ved fartsdemperen vest for Friområdet/ badeplassen på Hagneset og følger Hagnesvegen først nordover, senere vestover til Buktavegen. Etter litt over 1 km går vi langs E39 og har tunet til Vestnesgården på høyre side.
På toppen av gang-/ sykkelveien får vi Vestnes kirke på venstre side. Midt i bakken på andre sida (etter Bedehuset) går vi inn på Gamlebrubakken (tidligere Naustbakken på folkemunne). Hvis vi følger denne veien til endes møter vi Gamlebrua over Vestnesstraumen.
Men runden vår skal mot venstre med det samme vi har kommet ned bakken og følge Hagnesvegen til målgang. I de oppgitte målene for Hagnesrunden er det ikke tatt med eventuelle avstikkere.

Startsted

Utgangspunktet for turen (Friområdet på Hagneset) har koordinatene: 32 V 0402165 og 6945614. Dit kommer man hvis man kjører fra Vestnes sentrum over Vestnesstraumen (midterste bro). Så 400 m på første vei mot høyre (Hagnesvegen). Er du gående fra hurtigbåtkaia på Vestnes så går du forbi REMA 1000, første vei til høyre (Knipa), over broa og Hagnesvegen (mot høyre) ca 300 m.

Sluttsted / turmål

Start- og målstrek er felles.

Parkering start

Parkering på veiskuldra ved Friområdet. GRATIS.

Underlag Lengde i km
Asfalt 2,1
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 5
Bratteste helning ned 40 12
Total stigning 37 Høydemeter

Kart

Kart finner man på websida til Vestnes kommune.

Rute på kart