Om turen

Kommune

Midsund

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur (km)

4

Digergubben via Midsundtrappa

Turbeskrivelse - hvor skal du gå/sykle/padle/gå på ski

Turen går i bratt terreng, men opparbeidede trapper gjør turen overkommelig for mange. Trappene går opp til Digergubben på 527 moh. Trinnene er noe høye innimellom. Spredt jevnt oppover mot toppen vil du finne rasteplasser med steinbenker.

Fra «kumlokket» og mot Midsundvatnet er det sti med enkelte litt bratte partier. Her består underlaget av løse steiner på store deler av partiet. Fra Midsundvatnet: Stien deles omtrent 100 meter fra Midsundvatnet. Her tar man til venstre (mot høyre er Midsundhornet). Rett før stien deles er det også en benk. Man går over en liten steinbro over bekkeleiet, og forsetter opp trappene. Her er det steinheller store deler av veien opp mot Digergubben. Relativ lav stigning i starten, før det blir brattere de siste 400 meterne.

Startsted

Midt i Midsund sentrum rett ved brua som går over Bakkeelva som renn ned frå Midsundvatnet.

Parkering start

Der er berre plass til eit par bilar der stien startar, men det er satt opp eit skilt som synar andre parkeringsplasser ein kan nytte. Det næraste vil vere Idavoll, som er den gamle skulen i Midsund som ligg rett bortanfor, og er merka med P-skilt.

Underlag Lengde i km
Total lengde 4
Stigning meter grader
Total stigning 500 Høydemeter

Kart

Turkart 1:50 000 Harøyfjorden

Rute på kart