Om turen

Kommune

Vestnes

Type tur

Padletur

Gradering

XX Blå

Lengde tur (km)

ca 12 km

Åsfjellet rundt

Kulturminner

Det finnes flere registrerte gravrøyser på øya.

Turbeskrivelse - hvor skal du gå/sykle/padle/gå på ski

Startpunkt: Hagneset Friareal, Hagnesveien, vestnes
0-0.5km: Padle ut frå badestranda frem til sørenden av Feøya. På denne sida  av øya, kan ein sjå flere steinhauger. Dette er gamle gravhauger. Ilandstigning på øya er ulovlig i perioden 01.05-31.07 pga hekkende sjøfugl.
0.5-3.0km: Padle fra Feøya til Furneset. Her er det fergekai, så vær varsam og vent med å krysse til fergen ikke er i nærheten.
3.0-6.0km: Fin padletur langs baksida av Åsfjellet. Sjøen kan til tider være litt tøff her selv om været virker rolig. Erfaring med havpadling er en fordel.
6.0 km: Leirvågholmen. Kjempefin lita øy som er perfekt for ein matpause. Vær oppmerksom på at det finnes en privat hytte på øya og at det ikke er fri ferdsel på innmark. Hold derfor litt avstand til hytta om du går i land. Brygga er også i privat eie og bruk av denne må avklares med eier. 

Startsted

Turen starta fra Hagneset Friareal. Adresse: Hagnesvegen, Vestnes Gode parkeringsmuligheter, og enkelt å sjøsette kajakker. Ingen bompenger.

Sluttsted / turmål

Vanligvis padler man denne turen tilbake til startpunktet.

Alternativ kan ein forsette innover mot Tomrefjorden etter Leirvågholmen. Då kan ein gå i land i Leirvågen, på Øverås eller i Vik i Tomrefjord.

Parkering start

Hagneset Friareal.

Underlag Lengde i km
Total lengde ca 12 km

Offentlig transport

Hurtigbåt fra Molde, eller timesexpress fra ålesund. www.frammr.no for ruteopplysning. Bruk av hurtigbåt/buss forutsetter at du har tilgjengelig kajakk på Vestnes. Du kan ikke regne med å få med deg Kajakk på buss/hurtigbåt.

Vurdering + beskrivelse av sjøforhold

Partiet etter furneset (fergekaia) kan være noe urolig. Ta en vurdering når du kjem fram til fergekaia. Om du det skulle bli veldig store bølger når du er inne i Leirvågen, og ikkje klarer å padle tilbake så kan man fortsette rundt til tomrefjord. Dette partiet er sjeldent utsatt for bølger.

Kart

Kart på http://www.vestnes.kommune.no

Rute på kart