Vil auke vedlikehaldet av fylkesvegane

Møre og Romsdal fylkeskommune har søkt om 75 mill. kr i ekstra statlege midlar til vedlikehald av fylkesvegnettet i 2021. Midlane kan føre til ein betydeleg auke i vedlikehaldsarbeidet som kjem både trafikantane og næringslivet i fylket til gode.

I statsbudsjettet for 2020 vedtok Stortinget ei ny tilskotsordning for vedlikehald av fylkesvegnettet på 400 millionar kroner som fylkeskommunane kan søkje på.

Grunnlaget for utvalet av prosjekt i søknaden er mindre drift- og vedlikehaldsoppgåver som ikkje var prioritert i utgangspunktet og som kunne gjennomførast i 2021.

- Om lag halvparten av pengane vi søkjer om er til asfaltering av strekningar der vi har store utfordringar med hjulspor og kritisk dårleg dekke.  I tillegg ønskjer vi å gjere tiltak på vegane for å tillate modulvogntog og tiltak til større sikringsarbeid på Kvanne og Rykkjem ferjekaier og i Øksendalstunnelen, seier fylkesvegsjef Ole Jan Tønnesen i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Møre og Romsdal fylkeskommune søkjer om støtte til desse prosjekta (kostnadar eks. mva):

• Tilrettelegging for modulvogntog på fylkesvegnettet (2,0 mill. kr)
  • Fv. 670 Kvanne og Rykkjem ferjekaier, erosjonssikring (12,5 mill. kr)
  • Fv. 62 Øksendalstunnelen, bergsikring (20 mill. kr)
  • Fv. 60 Tomasgard, Volda -Røyrhus bru, Stranda. Utretting av krapp sving (3,8 mill. kr) og utbetring av kritiske punkt (1,5 mill. kr)
  • Asfaltering av ei rekkje fylkesvegstrekningar (35 mill. kr)
    • Fv. 61 Leikongeidet, Herøy (5,7 km)
    • Fv. 64 Visnes-Ørjavik, Hustadvika (4,1 km)
    • Fv. 60 Strandafjellet, Stranda (2,3 km)
    • Fv. 526 Ellingsøya, Ålesund (1 km)
    • Fv. 64 Røvik-Bolsøybrua, Molde (3,5 km)
    • Fv. 60 Straumgjerde-Fete, Sykkylven (3 km)
    • Fv. 64 Bolsøybrua-Fannefjordtunnelen, Molde (3,2 km)
    • Fv. 60 Stranda (6 km)
    • Fv. 61 Strand rundkøyring-Dimna, Ulstein (1,6 km)
    • Fv. 653 Eiksundtunnelen, Ørsta og Ulstein (6 km)

Aukar tryggleik og framkomstSøknaden inneheld prosjekt med ein totalkostnad på ca. 75 mill. kr. Det stipulerte beløpet til Møre og Romsdal frå staten som er på ca. 40 millionar kronar.

- Forfallet på fylkesvegnettet er stort, og desse prosjekta får vi gjort i år i tillegg til vedlikehaldsarbeidet vi finansierer over eige budsjett. Gjennom søknaden ønskjer vi å vise at vi kan ta eit langt større løft enn det stipulerte beløpet. Det vil vere eit svært positivt bidrag til trafikktryggleiken og framkomsten i Møre og Romsdal, meiner fylkesvegsjefen.