Oppfølgingstenesta (OT) er eit tilbod til ungdom mellom 15-21 år som ikkje går på skole eller jobbar. OT skal sørge for at desse får tilbod om opplæring, arbeid eller andre kompetansefremmande tiltak, for at dei skal få studiekompetanse, yrkeskompetanse eller grunnkompetanse innanfor vidaregåande opplæring.
Målgruppa er ungdom som har rett til vidaregåande opplæring, og som det aktuelle skoleåret ikkje har søkt eller tatt imot elev- eller læreplass, avbryt slik opplæring, eller har fått heva lærekontrakt eller opplæringskontrakt.
OT skal:
a) ha oversikt over målgruppa og aktuelle tilbod. Dei registrerer ungdom gjennom heile året.
b) gi skriftleg informasjon til alle i målgruppa om kva rettar dei har. Føresette til ungdom som ikkje er myndig skal ha same informasjon med mindre denne er underlagt teieplikt etter anna lovgivning.
c) etablere kontakt med kvar enkelt ungdom i målgruppa for å gi rettleiing og oppfølging.
d) gi alle i målgruppa eit tilbod, eventuelt i samarbeid med andre aktørar.
e) følge opp ungdom som har tatt imot tilbod gjennom ei eller fleire rettleiingssamtaler.
OT vil følge opp ungdom som ikkje tar imot tilbod, og som ikkje er i utdanning eller arbeid, og gi dei tilbod kvart skoleår så lenge dei har lovfesta rett til vidaregåande opplæring.
Kva er I UNG?Dette er eit tilbod for ungdom mellom 16 og 21 år som har slutta eller ikkje starta på vidaregåande opplæring av ulike årsaker. Tilbodet er frivillig og du kan delta utan å bruke av skoleretten din.
Målet med I UNG er at det skal motivere ungdommane og gje dei betre føresetnad til å gjennomføre vidaregåande skole og/eller skaffe seg arbeid. Gjennom individuell oppfølging av kompetente vaksne, fellesskap med andre ungdommar og tilrettelegging for praksis i ulike yrker, skal I UNG bidra til oppbygging av den unge sin motivasjon og meistringsevne.
OT i Møre og Romsdal tilbyr I UNG i Kristiansund, Surnadal, Sunndal, Molde, Ålesund og Volda.
Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.
Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.
Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:
Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.
Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.
Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.
Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.
Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.